Botoşani

articolul anterior articolul urmator

Botoşani: Bugetul judeţului lasă primăriile fără bani de salarii

0
8 Feb 2010 16:32:54
Autor: Adrian Sorodoc
Consilierii judeţeni au împărţit bugetul în jumătate de oră.
Consilierii judeţeni au împărţit bugetul în jumătate de oră.

Banii primiţi de la CJ acoperă salariile doar pe cinci luni şi lasă primăriile fără investiţii.  După ce vineri nu s-au putut înţelege asupra bugetului fiind nevoiţi să suspende şedinţa, astăzi consilierii judeţeni au împărţit 46.147.000 de lei în mai puţin de  jumătate de oră.

Consilierii judeţeni au reuşit în ultima zi prevăzută de lege să voteze bugetul judeţului şi să împartă banii din repartizarea sumelor defalcate ale bugetului de stat celor 78 de localităţi.  Şi asta după ce vineri nu au putut acest lucru din cauza dezbaterilor aprinse, şi a celor peste 300 de amendamente depuse la proiectul de hotărâre. Cum graba strică treaba, sumele împărţite la foc automat de consilierii judeţeni au nemulţumit pe majoritatea primarilor din judeţ.

 "În primul rând nu ne ajung banii de salarii la primărie şi şcoli. Mai avem bani de salarii pentru cel mult cinci luni. După aceea nu ştiu ce o să fac. În plus de asta, am de virat la stat 750 de mii de lei şi tot atât am de dat unei firme care ne-a facturat o lucrare privind iluminatul arhitectural din oraş. Acum am primit doar  360 de mii de lei." a declarat primarul oraşului Darabani, Gheorghe Burlacu.

Acesta nu este singurul primar căruia nu-i ajung banii alocaţi de Consiloiul Judeţean. Cei mai afectaţi sunt primarii de comună care nu pot realiza suficiente venituri proprii pentru a-şi acoperi cheltuielile şi sunt dependenţi de banii primiţi de la bugetul judeţean sau de stat.

Pe de altă parte, preşedintele Consiliului Judeţean consideră că primarii nu au de ce să se plângă întrucât banii au fost reapartizaţi doar pentru susţinerea proiectelor şi programelor de dezvolare locală precum şi pentru modernizarea unor drumuri judeţene şi comunale.

Citiţi mai multe amănunte mâine în Adevărul de Seară.


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările