Botoşani

articolul anterior articolul urmator

Botoşani: Exclusiv: Primii patru pacienţi verificaţi de Poliţia concediior medicale nu au fost găsiţi la domiciliu

0
2 Jun 2010 14:10:39
Autor: adevarul

Pentru a nu lăsa loc de contestaţii, corpul de control al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate a ales pentru prima zi de control cazuri grave, externate de pe secţia de Chirurgie a Spitalului Judeţean.

Niciunul dintre cele patru cazuri verificate la prima ieşire pe teren nu a fost prezent la domiciliul trecut în declaraţia pe propria răspundere, depusă la dosarul concediului medical.

În declaraţie este specificat foarte clar între ce intervale orare poate fi găsit la domiciliu. Medicul completează intervalele orare, în care pacientul este la spital pentru tratament sau pentru analize. Nu există nicio scăpare posibilă", a precizat preşedinta Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, Rodica Huţuleac.

Prima persoană verificată a fost Elena Grofu, externată pe data de 31 mai 2010 de pe secţia de Chirurgie a Spitalului Judeţean. Aceasta nu a fost găsită la domiciliu şi potrivit vecinilor nici nu a fost văzută pe acasă.

La prima verificare, pacienta nu a fost găsită la domiciliu, deşi între orele 12.00 şi 17.00 trebuia să fie acasă. Am întocmit procesul verbal de constatare, iar persoana va putea face contestaţie la măsura de anulare a concediului medical", a precizat inspectorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, Cristian Apetrei.

Primele patru persoane verificate se vor alege cu suspendarea concediilor medicale şi vor fi nevoite să dea explicaţii angajatorilor cărora nu le vor mai fi decontate aceste concedii.


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările