Botoşani

articolul anterior articolul urmator

Botoşani: O zi la închisoare

0
26 Mar 2010 08:56:07
Autor: Adrian Sorodoc
Proiectul va fi implementat pentru prima oară în România la penitenciarul din Botoşani
Proiectul va fi implementat pentru prima oară în România la penitenciarul din Botoşani

Un proiect finanţat de Uniune Europeană şi întocmit de Administraţia Naţională a Penitenciarelor din România, vine în ajutorul persoanelor aflate în detenţie şi a tinerilor care au un comportament deviant.

 Şefii penitenciarelor din toată ţara se întâlnesc timp de trei zile la Buşteni pentru apune la punct ultimele detalii înainte de implementarea programului pilot ce are ca scop creşterea şanselor de incluziune socială a persoanelor aflate în detenţie, printr-o mai bună educare, informare a societăţii şi imbunătăţirea condiţiilor de detenţie în penitenciar.

 „Pentru prima oară în România va fi implementat la penitenciarul din Botoşani şi proiectul educaţional "O zi în penitenciar", de prevenţie a comportamentelor delicvente ale tinerilor. Astfel pe bază de voluntariat, tinerii cu vârste cuprinse între 15 şi 19 ani care au potenţial infracţional,  vor putea vedea cu ochii lor care este viaţa într-o închisoare. Proiectul, cu o durată de implementare de 3 ani  şi în valoare de aproximativ 5 milioane euro, este  finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional

Sectorial, urmează să fie extins şi la celelte penitenciare din ţară.", ne spune Inspector principal Iana  Morar - director Direcţia Integrare Socială ANP. Proiectul s-a bucurat de un real succes în Portugalia, iar experţii de acolo au venit la întâlnirea cu reprezenţanţii administraţiei penitenciarelor din România, pentru a le vorbi despre impactul programului asupra participanţilor.


"Programul "O zi în inchisoare", face parte din ansamblul de proiecte al direcţiei generale a închisorilor din Portugalia , printre care şi pe cele cu care am venit să le implementăm în România şi pot să spun că acest proiect a avut cel mai mare impact în închisorile noastre şi s-a bucurat de un real success atât din partea deţinuţilor cât şi din partea tinerilor care au putut să vadă cu ochii lor traiul în penitenciare a celor care au comis infracţiuni iar acum sunt după bare.", povesteşte Fatima Corte - director penitenciarul Sintro din PortugaliaAdauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările