Botoşani

articolul anterior articolul urmator

Canicula a pus stăpânire pe Botoşani. Un bărbat a căzut pe stradă iar autorităţile se pregătesc cu apă şi puncte de prim ajutor

0
6 Jul 2015 19:06:01
Autor: Cosmin Pătraşcu Zamfirache
Un botoşănean a căzut în plină stradă din cauza caniculei FOTO botosaneanul.ro
Un botoşănean a căzut în plină stradă din cauza caniculei FOTO botosaneanul.ro

Căldura excesivă a început să dea bătăi de cap botoşănenilor. Un bărbat a căzut pe stradă afectat de caniculă. Autorităţile s-au întrunit astăzi şi au pus la punct un plan de măsuri cu rezerve de apă pentru populaţie şi puncte de prim ajutor.

Canicula se face deja simţită în judeţul Botoşani. Astăzi, luni 6 iulie se înregistrează temperaturi în jur de 35-36 de grade Celsius. În ultimele zile nu a plouat deloc iar agricultorii sunt disperaţi din cauza secetei care le afectează culturile.

Bărbat doborât de căldură

Căldura din ultimele trei zile a început să afecteze populaţia. Un bărbat de 71 de ani a căzut astăzi la prânz în plină stradă. Bărbatul a consumat şi băuturi alcoolice, fără să facă exces însă. 

Căldura de afară l-a deshidratat şi a fost găsit de trecători căzut în faţa Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu”. A fost transportat la spital cu o ambulanţă. Este prima victimă a caniculei din această vară.

Măsuri planificate de autorităţi

Prefectul a convoncat astăzi o şedinţă, pentru a stabili un plan pentru cobaterea caniculei. Acesta a transmis primarilor din judeţ, medicilor de familie şi farmaciştilor să amenajeze în tot judeţul puncte de prim ajutor cu apă proaspătă şi aer condiţionat. 

Totodată medicii să fie pregătiţi să intervină în cazul botoşănenilor afectaţi puternic de căldură. Totodată inspectorii sanitar-veterinari vor trebui să intesifice controalele la agenţii economici cu produse perisabile care s-ar putea strica din cauza căldurii. Până şi angajaţii de la Ambulanţă au fost mobilizaţi pentru a interveni mai repede.

Cod portocaliu de caniculă

Şi încă nu a venit prăpădul. Meteorologii avertizează că Botoşaniul intră de marţi sub incidenţa codului galben de caniculă, iar miercuri va fi instaurat cod portocaliu de caniculă. Practic vor fi temperaturi greu de suportat. 

”Temeperaturile maxime vor atinge frecvent 35..37 de grade Celsius, iar indicele temperatură-umezeală va depăşi gradul critic de 80 de unităţi în majoritatea reginilor ”, se arată într-un comunicat al Agenţiei Naţionale de Meteorologie.
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:
 
Cod portocaliu de caniculă în Maramureş

Şase sfaturi pentru a scăpa de caniculă. Ce trebuie să faci şi ce nu trebuie să faci pentru a suporta temperaturile tropicale
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii