Botoşani

articolul anterior articolul urmator

Ce gust are carnea de om. Mărturiile cutremurătoare ale canibalilor: „O aromă care nu se compară cu nimic altceva“

8
13 Jan 2016 02:11:01
Autor: Cosmin Pătraşcu Zamfirache
Populaţie care practică canibalismul FOTO wikipedia.org
Populaţie care practică canibalismul FOTO wikipedia.org

Mărturiile canibalilor, dar şi explicaţiile specialiştilor arată că gustul cărnii de om este asemănător cu cel al viţelului şi al porcului. În orice caz, toate mărturiile arată că este o carne cu un gust rafinat şi deosebit, greu de definit cu precizie.

Ce gust are carnea de om? Este de cele mai multe ori o întrebare urmată imediat de dorinţa uitării şi mai ales de o grimasă ce indică dezgustul. De altfel, în societatea modernă, problema calităţilor organoleptice ale cărnii umane este subiect tabu. Mai mult decât atât, orice tentativă de consum poate fi pedepsită aspru conform legilor în vigoare. 

Acum câteva mii de ani, multe societăţi, considerate astăzi primitive, puteau răspunde fără probleme la această întrebare care provoacă astăzi cel mai profund dezgust. Canibalismul ritualic este atestat încă din Paleolitic. La fel şi cel izvorât din necesităţi fiziologice, în perioade de foamete cumplită. 

De altfel, canibalismul ritualic a fost atestat până în Evul Mediu la populaţiile Americii Centrale, sudice şi chiar nordice. Iar în anumite zone din Africa sau Pacific, canibalismul ritualic, care presupunea devorarea defunctului sau a adversarului, a fost atestat inclusiv în epoca recentă, ultimele cazuri de canibalism ritualic fiind înregistrate după cel de-Al Doilea Război Mondial în Papua Noua Guinee. Ultimii urmaşi ai canibalilor dar şi canibalii patologigi, inclusiv criminali în serie din sânul lumii civilizate au explicat public ce gust are carnea umană.

”Carnea de om este mai delicioasă decât cea de porc sau peşte”

Mai mulţi canibali care au ucis persoane pentru a le devora, de obicei au mărturisit autorităţilor că gustul cărnii de om este deosebit. Iată de exemplu ce mărturisea irlandezul Alexander Pearce, chiar înainte de a fi spânzurat pentru crimă şi canibalism în 1824 în localitatea tasmaniamă Hobart. ”Carnea de om este delicioasă, are un gust mult mai bun decât peştele sau carnea de porc”, a declarat acesta după ce a ucis şi a mâncat în Tasmania mai mulţi deţinuţi alături de care evadase.

O descriere mai completă asupra gustului cărnii de om o oferă canibalul german Armin Meiwes, cel care a dat un anunţ pe internet prin care căuta o persoană care să se lase măcelărită şi ucisă. 

A găsit un bărbat de 41 de ani care îşi dorea să fie consumat. Au urmat scene atroce, iar o perioadă de timp, Meiwes a mâncat din partenerul ucis. În prima sa apariţie televizată în 2007 la postul german RTL, Meiwes mărturisea ”Carnea are gust asemănător porcului, poate puţin mai amăruie, tare. Are un gust destul de bun”, mărturisea acesta. Un alt canibal, japonezul Issei Sagawa mărturisea după ce a ucis şi mâncat în Paris pe olandeza Renée Hartevelt. ”S-a topit în gură precum carnea crudă de ton într-un restaurant cu sushi”, îl citează ziarul britanic ”Independent”.

”Avea gust de viţel, o aromă care nu se compară cu nimic altceva”

Pe lângă mărturiile ce ţin de patologic mai există o mărturie a unui jurnalist american, care a călătorit în Africa de Vest şi a dorit să încerce această senzaţie, a gustului cărnii de om. Se numea William Seabrook şi a trăit în perioada interbelică, fiind explorator, jurnalist şi călător. În cartea sa ”Jungle Ways” povesteşte cum a trăit alături de triburile africii şi mai ales cum a gustat carnea unui om tânăr, care murise în urma unui accident. 

Practic Seabrook a practicat canibalism ritualic alături de membrii unui trib. ”Era bună, ca a unui viţel bine dezvoltat, nici prea tânăr dar nici matur. Era exact, dar avea un gust care nu putea fi totuşi identic cu nicio carne pe care o mai gustasem vreodată. Era dulce, fără gustu propriu ca cel al cărnii de porc,capră sau vânat”, mărturisea acesta.

Carnea de om are culoarea cărnii de vită

De altfel şi specialiştii în anatomie anunţă revista ştiinţifică ”Smithsonian.com”, spun că omul are o carne asemănătoare celei de vită. Specialiştii de la Secţia de ”Ştiinţă a cărnii” de la Univeristatea Texas  A&M , spun că omul are carnea roşie ca cea de vită datorită proteinei numită mioglobină. Totodată este posibil să aibă şi aproape acelaşi gust. 

Totodată tot canibalii atestă faptul că anumite zone din corp sunt mai delicioase. Omaima Nelson, o egipteancă care şi-a mâncat soţul, spune că cele mai bune sunt coastele, în timp ce Dorangel Vargas, un canibal notoriu din America de Sud spune că doar coapsele şi gambele sunt cele mai delicioase. Canibalismul este pedepsit aspru în toate statele lumii.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:

Povestea cutremurătoare a canibalului din Munţii Stâncoşi: „Pieptul de om este cea mai dulce carne pe care am gustat-o vreodată”

Nazino - ororile „Insulei Canibalilor”, unde mii de oameni s-au mâncat între ei. Sadismul sovietic cu oameni aduşi ca să se jupoaie şi să se devoreze de vii
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

Andrei Tirighie
13.01.2016, 12:53:55

desigur contează și condimentele, modul în care o prepari (la tavă, la grătar, dietetic) vârsta trebuie să fie esențială, hrana persoanei până la sacrificare, poate este bine ca înainte s-o alergi puțin prin curte, doamne, sunt atâtea elemente care pot influența.... bucătăriseala este o artă.

+7 (7 voturi)
Adrian Foangă
13.01.2016, 13:19:23

Daca lasam gluma la o parte, conteaza cel mai mult ingrasarea victimei. Era un obicei care s-a pastrat pana prin secolul 19, descris de multi exploratori. De exemplu, Humboldt scria oripilat despre un caz in care un sef de trib din America de Sud isi indopa una dintre neveste pentru a o aduce la greutatea considerata optima inainte de a o manca. Proceda astfel de cate ori se polictisea de actuala sotie. Indigenii de rand (foarte violenti din fire) isi mancau pe loc dusmanul pe care tocmai il omorasera in urma altercatiilor foarte frecvente.

+2 (2 voturi)
Iulius.
13.01.2016, 13:45:49

@ Andrei Pe lângă adevărurile enumerate de tine aș vrea să recomand cu căldură tuturor bărbaților una dintre ,,mâncărurile,, mele preferate : -,,Pulpă la pat,, Merge perfect asezonată cu țelină, frișcă și/sau miere, desigur, alături de un pahar (două) cu vin roșu. Asta-i varianta simplă a ,,rețetei,,...Evident puteti înlocui pulpa cu oarece piept. Personal prefer o combinație între cele două ingrediente principale, și pot fi asezonate după gustul, preferința și de ce nu, după buzunarul fiecăruia că vorba aia, ,,Eu pentru piept dau și pulpele la o parte,,. :))) Poftă bună să aveți !

+3 (3 voturi)
alexandrovici mihail
13.01.2016, 15:39:24

Eu nu stiu care o fi scopul unor asemnea articole? Pentru ce o normal gustul carnii de om si marturiile cu privire la acest subiect ar putea constitui un domeniu de interes? Ce rost asemena articole exceptandu-l pe acela de a starni curiozitatea unor dezaxati?

+4 (4 voturi)
Adrian Foangă
13.01.2016, 16:35:05

In caz ca vine apocalipsa zombie sa stii ce consumi... ce parti sunt mai fragede, mai gustoase.

+4 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (8)

Modifică Setările