Botoşani

articolul anterior articolul urmator

Sancţiuni ridicole pentru angajaţii unui spital, prinşi când încercau să fure din mâncarea bolnavilor

11
29 Nov 2021 17:41:10
Autor: Cosmin Pătraşcu Zamfirache
Cinci angajaţi de la Spitalul Judeţean Botoşani au fost sancţionaţi după ce se bănuieşte că se fura din mâncarea bolnavilor FOTO Adevărul
Cinci angajaţi de la Spitalul Judeţean Botoşani au fost sancţionaţi după ce se bănuieşte că se fura din mâncarea bolnavilor FOTO Adevărul

Cinci angajaţi de la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Mavromati” din Botoşani au fost sancţionaţi după ce ar fi încercat să fure din mâncarea bolnavilor. Pedepsele date angajaţilor de comisia de disciplină presupun reduceri salariale de mică anvergură.

În luna octombrie, conducerea Spitalului Judeţean „Mavromati” Botoşani, a constat că din bucătăria unităţii sanitare lipsea o cantitate considerabilă de carne şi legume. 

Ulterior, hrana ar fi fost descoperită într-un coş de inox, destinat deşeurilor. Conducerea spitalului bănuieşte că mâncare a fost ascunsă de mai mulţi angajaţi ai spitalului, pentru a fi sustrasă. 

Angajaţi bănuiţi că furau mâncarea bolnavilor

Era vorba despre mâncarea bolnavilor, echivalentul a 50 de porţii constând în mai multe pungi cu legume şi în jur de opt kilograme de carne. 

Au fost bănuiţi mai mulţi angajaţi, printre care şi dintre cei de la bucătărie. A fost întrunită o comisie de cercetare disciplinară şi au fost sancţionaţi cinci angajaţi, printre care bucătari, coordonatorul bucătăriei. dar şi îngrijitori de la bucătărie. 

Pedepsele nu au fost însă drastice, deşi sunt bănuiţi că au luat din mâncarea bolnavilor. Mai precis, trei angajaţi au primit o pedeapsă cu diminuarea salariului cu 10%, pe trei luni, iar alţi doi angajaţi vor lua mai puţin cu 5%, la leafă, pe aceeaşi perioadă. 

În paralel, are loc şi o anchetă a Poliţiei, pentru delapidare. 

Vă recomandăm să citiţi şi:
 
Angela Merkel pledează pentru noi sancţiuni împotriva Rusiei
 
Garda de Mediu: Sancţiuni de 350.000 de lei după descinderi de amploare la Sinteşti, „polul incendierilor ilegale şi al maşinilor dezmembrate”

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

11 Comentarii

Mironov George
29.11.2021, 17:52:01

In sistemul de sanatate din Romania, statul si pacientul, sunt furati din "toate pozitiile"

+12 (12 voturi)
Adrian Foangӑ
29.11.2021, 17:57:53

Mentalitati meschine, oameni care trec prin viata furand cateva kile de carne si niste legume.

-4 (12 voturi)
emoji
29.11.2021, 18:10:54

Intotdeauna cand am citit astfel de stiri, cu astia care fura manacare din spitale, orfelinate sau aziluri de batrani, m-a cuprins o scarba de nedescris. Untermensch.

+4 (4 voturi)
Un cititor
29.11.2021, 18:33:36

"Respect" pt personalul din spitale !!! Exista o conducere, exista niste proceduri etc.... Cand se va reforma si la noi acest sector?! La Sfantul Sisoie. Putem sa ne luam gandul este iarasi ERA PSD !!! Era coruptilor si a nedreptatilor sociale.

+3 (3 voturi)
ileana iliescu
29.11.2021, 18:38:29

Se fura de multa vreme,acum n au mai apucat decat sa o doseasca.Este o practica in mai toate institutiile statului.Acolo unde nu ai ce fura se foloseste traficul de influenta.

+3 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (11)

Modifică Setările