Botoşani

articolul anterior articolul urmator

Cel mai lovit de secetă judeţ din România, în 2021. Care este punctul lui nevralgic

2
2 Dec 2021 16:44:18
Autor: Cosmin Pătraşcu Zamfirache
Se vorbeşte deja de secetă la Botoşani FOTO Adevărul
Se vorbeşte deja de secetă la Botoşani FOTO Adevărul

Botoşaniul este unul dintre judeţele cele mai afectate de secetă în această toamnă. Cel puţin asta arată cifrele oficiale privind regimul precipitaţiilor. Este considerată cea mai secetoasă toamnă din ultimii cinci ani.

După un sezon agricol destul de bun pentru judeţul Botoşani,cu recorduri la recolta de cereale s-a instalat o secetă fără precedent în ultimii cinci ani, la nivelul întregii regiuni. 

Cel puţin asta arată datele oficiale oferite de Departamentul Fenomenelor de Risc, în regiunea Moldovei, au căzut, în ultimele trei luni, în medie, 30 mm de precipitaţii. 

Cea mai grea situaţie este, aşa cum arată datele staţiilor meteorologice, în judeţul Botoşani, unde au fost acumulate doar 23,2 mm de precipitaţii în ultimele trei luni de toamnă. 

Punctul critic al judeţului îl reprezintă Darabaniul, cel mai nordic oraş din România, acolo unde s-au acumulat doar 13,7 mm precipitaţii în ultimele trei luni. Aceste date sunt îngrijorătoare mai ales pentru agricultori, care se gândesc cu îngrijorare la soarta culturilor de primăvară. Singura speranţă pentru fermieri este o iarnă bogată în precipitaţii care să reducă din deficitul de apă din sol. 

Vă recomandăm să citiţi şi :
 
Un oraş mic din Oregon, care se confruntă cu secetă, a aprobat un nou centru de date Google. Locuitor: Şi dacă nu plouă? Cine câştigă războiul apei?
 
Râul care nu mai ajunge la mare. Mărturisiri amare ale agricultorilor:  „Toţi tinerii din regiune se gândesc la emigrare”

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Lica Mosu
2.12.2021, 19:09:01

@ CPZeule, de când precipitațiile se măsoară în... milimetri ??!!

Theodor Iliescu
7.12.2021, 01:02:26

Cantitatea precipitatilor = ploi & ninsori se masoara fie in litri/metru.patrat fie in mm grosimea apei depuse pe sol in urma ploii ! Mai invata - E pacat sa mori prost - ba sa fi si agresiv !

-9 (9 voturi)
Modifică Setările