Botoşani

articolul anterior articolul urmator

Cod portocaliu de inundaţii la Botoşani. Judeţul este din nou ameninţat de viitură

0
15 May 2014 22:31:46
Autor: Cosmin Pătraşcu Zamfirache
Inundaţiile au făcut ravagii la Botoşani în 2010 FOTO Adevărul
Inundaţiile au făcut ravagii la Botoşani în 2010 FOTO Adevărul

Judeţul Botoşani se află sub incidenţă de cod galben de inundaţii.Mai multe râuri, care au făcut şi anii trecuţi probleme localnicilor riscă să iasă din matcă. Pompierii au intrat deja în alertă şi supraveghează bazinele hidrografice.

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis joi avertizare de cod galben în judeţul Botoşani. Avertizarea se prelungeşte până vineri seara. 

Specialiştii susţin că este posibilitatea ca râurile importante din Botoşani să iasă din matcă dacă precipitaţiile continuă. Este vorba de aceleaşi cursuri de apă care au provocat dezastrul din 2010, Başeu, Miletin şi Jijia.
 
Pentru a evita o catastrofă,pompierii au mobilizat deja comitetele locale pentru situaţii de urgenţă. Acestea vor supraveghea bazinele hidrgrafice şi la cel mai mic semn vor anunţa echipele din municipiul Botoşani. 

A avut loc astăzi şi o întâlnire la Prefectură având ca subiect prevenirea inundaţiilor, convocată de prefectul Costică Macaleţi.

Se aşteaptă ca din cauza ploilor să se formeze torenţi, viituri şi scurgeri pe versanţi. În anul 2010, inundaţiile au sărăcit sute de botoşăneni, apele dezlănţuite luându-le casele şi animalele. Au fost înregistrate şi decese.
 
 
 
citiţi şi:
 
FOTO Ciferele inundaţiilor de la Timişoara: 700 de milioane de litri de apă şi 20 de tone de gunoaie
FOTO VIDEO Locuitorii din comuna Răstoaca au retrăit coşmarul inundaţiilor din vara lui 2005
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările