Botoşani

articolul anterior articolul urmator

Consultaţii prin internet pentru bolnavii de acasă

0
16 Apr 2010 13:03:27
Autor: adevarul

Pacienţii preluaţi de Ambulanţe vor fi monitorizaţi de medicii de la spital cu ajutorul internetului. Doctorii vor şti în ce parametri se încadreaza funcţiile vitale ale unui bolnav, înainte ca acesta să ajungă la spital, şi vor lua din timp decizia trimiterii acestuia către o unitate medicală specifică.

„Dacă un pacient are, spre exemplu, o suspiciune de infarct miocardic, electrocardiograma pe care medicul sau asistentul o face pe maşină, în timpul mersului sau la locul de unde a fost preluat pacientul, poate fi transmisă direct în centrul Unităţii de Primire a Urgenţelor. Dacă datele sunt confirmate de către specialistul din urgenţe, pacientul nu mai este dus într-un spital judeţean şi temporizat cu manevere care pot să îi îngreuneze prognosticul“, a explicat Nicuşor Curteanu, şeful Serviciului Judeţean de Ambulanţă.


Implementarea sistemului de telemedicină la Botoşani va permite transmiterea unor informaţii despre parametrii vitali ai pacienţilor, imagini radiologice şi de ecografie. „Această aparatură vine în ajutorul cadrelor medicale de pe ambulanţă în sensul că monitorizarea pacientului va fi făcută şi de către cadre specializate din urgenţe. Monitorizarea poate fi făcută direct de către medici din spitale regionale, sistemul fiind implementat la toate spitalele de urgenţe şi regionale din ţară“, a declarat Florin Popas, reprezentant firmă echipamente medicale.


Cadrele medicale văd în echipamentele de telemedicină şi o sursă de perfecţionare. Schimbul de informaţii dintre cadrele medicale poate duce la un diagnostic mai precis al pacientului.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările