Botoşani

articolul anterior articolul urmator

Copil vândut de propria mamă la mica publicitate: „Bărbatul mă primeşte acasă doar dacă scap de copilul cel mare“

0
30 Sep 2015 17:37:30
Autor: Cosmin Pătraşcu Zamfirache
Botoşăneanca a ajuns cu toţi cei trei copii în protecţia statului FOTO botosaneanul.ro
Botoşăneanca a ajuns cu toţi cei trei copii în protecţia statului FOTO botosaneanul.ro

O femeie din Botoşani a şocat autorităţile. Mamă a trei copii, botoşăneanca a vrut să-şi vândă unul dintre cei mici printr-un anunţ la mica publicitate. Micuţul nu era dorit de concubinul femeii.

O tânără de 27 de ani din satul Dumeni, judeţul Botoşani, a intrat în atenţia autorităţilor după ce a încercat să-şi scoată la vânzare copilul. Femeia are trei băieţi cu vârste cuprinse între 3 şi 6 ani şi era disperată că bărbatul alături de care locuia în sat nu o mai primeşte acasă.
 
Obligată de bărbat să scape de copil
 
Decizia disperată a femeii a venit după o viaţă conjugală de chin. Botoşăneanca a fost căsătorită cu un sătean care a intrat la puşcărie. A făcut cu acesta un copil. Fiind mamă singură, a acceptat o relaţie cu un alt bărbat din sat, alături de care a avut încă doi copii, cel mai mic având trei ani. La un moment dat, însă, concubinul nu a mai vrut să-l întreţină şi pe al treilea copil, cel mai mare, provenit din prima relaţie. 
 
Mai mult decât atât, i-a spus femeii că o primeşte în casă doar după ce scapă de băiatul de 6 ani, cu primul bărbat. ”Din ce ştiu eu, primul copil are un alt tată, iar actualul concubin nu dorea să o primească cu acesta”, a precizat Dan Şlincu, directorul de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului(DGASPC) Botoşani. Botoşăneanca a recunoscut de asemenea că aceasta era condiţia pusă de concubin. ”Mă primeşte doar dacă scap de cel mare”, a precizat aceasta pentru botosaneanul.ro.
 
Cum să vinzi un copil la mica publicitate
 
Disperată, femeia s-a gândit cum să scape de copilul cel mare, pentru a asigura un cămin celorlalţi doi. S-a decis şi a plecat la un ziar să-şi vândă copilul, unei familii dornice să-l întreţină. Nu a apucat fiindcă au fost anunţaţi angajaţii de la DGASPC, care au intrat pe fir. Alături de asistenţii sociali, femeia spune că oricum nu ar fi făcut acest gest, fiind decisă să renunţe la bărbat şi să-şi crească singură copii. ”Deocamdată femeia este în evaluare la centrul maternal Micul Prinţ. Este împreună cu cei trei copii, deocamdată totul este în regulă. După evaluare, vom căuta soluţii”, spune Dan Şlincu.
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:
 
Peste 500 de copii, abandonaţi în maternităţi şi în alte secţii de spital
 
Un părinte şi-a abandonat copiii în faţa spitalului, cu un bileţel prins pe hăinuţă
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii