Botoşani

articolul anterior articolul urmator

Cum a supravieţuit o româncă de 95 de ani unei operaţii extreme. Este veterană de război şi avea o tumoră gigant

1
18 Jul 2019 09:44:40
Autor: Cosmin Pătraşcu Zamfirache
Botoşăneanca a fost operată la 95 de ani FOTO Adevărul
Botoşăneanca a fost operată la 95 de ani FOTO Adevărul

O botoşăneancă de 95 de ani a fost operată de o tumoră gigant. Femeia este veteran de război şi suferise o complicaţie la ureche care s-a dezvoltat pe parcursul a 50 de ani. Pacienta a supravieţuit operaţiei şi este în stare bună.

O botoşăneancă de 95 de ani, Fevronia Breahnă,veterană a celui de-al doilea război mondial a fost operată la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, din cauza unei tumori gigantice în zona urechii. Tumora avea 11/9 centimetri şi a fost nevoie de o intervenţie chirurgicală complexă pentru a feri nervii feţei dar având în vedere şi vârsta înaintată a pacientei. 

Culmea, tumorarea s-a dezvoltat pe parcursul a 50 de ani. Iniţial, mărturiseşte femeia a suferit o otită, în jurul vârstei de 40 de ani. În urma infecţiei a rămas cu o umflătură, la ureche, cât un bob de mazăre. A neglijat-o şi în timp s-a mărit considerabil. Fevronia Breahnă se simte bine şi a intrat în programul de recuperare după operaţie. Botoşăneanca a fost soră medicală în cel de-al doilea război mondial. 

 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:
 
Medic: „Markerii tumorali trebuie corelaţi mereu cu examinarea medicală şi cu alte investigaţii“
 Riscurile operaţiei de prostată – Incontinenţa urinară, des întâlnită

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Sorin Ionascu
18.07.2019, 11:48:22

"unei tumori gigantice în zona urechii. Tumora avea 11/9 centimetri" Probabil deshteptul asta e unul din aia invatati ca ------------- inseamna 30cm. Doar ca atat (cat e liniutza desenata de mine) e dimensiunea creierului lui. Care cam falfaie prin cutia craniana si e traumatizat prin lovirea de os la fiecare miscare.