Botoşani

articolul anterior articolul urmator

Descinderi DNA la ANAF şi la un club de fotbal din prima ligă. Există bănuieli de corupţie şi trafic de influenţă

0
8 Jun 2017 16:34:03
Autor: Cosmin Pătraşcu Zamfirache
Angajaţii DNA au descins la ANAF Botoşani FOTO monitorulbt.ro
Angajaţii DNA au descins la ANAF Botoşani FOTO monitorulbt.ro

Fiscul şi un club de fotbal botoşănean au ajuns în vizorul DNA. Angajaţii de la Anticorupţie au descins atât la Agenţia Judeţeană a Finanţelor de la Botoşani dar şi la clubul de fotbal FC Botoşani. Au fost ridicate zeci de acte cu evidenţe fiscale dar şi în cazul clubului de fotbal documente privind sponsorizări, transferuri şi contracte.

Descinderi surpriză ale angajaţilor DNA la Botoşani. Ieri, anchetatorii au luat la verificat Agenţia Judeţeană a Finanţelor Publice din Botoşani  dar şi clubul de fotbal FC Botoşani. Prima dată, anchetatorii au descins la AJFP iar mai apoi la clubul de fotbal botoşănean. Sunt bănuite fapte de corupţie.

 
Luare de mită, firme protejate şi trafic de influenţă
 
Raidul investigatorilor a fost o adevărată surpriză pentru angajaţii de la AJFP. Nimeni nu se aştepta, atunci când anchetatorii DNA au descins la sediul Fiscului de la Botoşani. Acolo angajaţii Anti-corupţie au cerut documente întocmite la inspecţiile financiar-fiscale, inclusiv procese verbale şi evidenţe. Totodată au fost solicitate şi acte privind o serie de executări silite.  

Sunt bănuite infracţiuni de luare şi dare de mită,trafic de influenţă şi abuz în serviciu petrecute în perioada 2013-2016. Zvonuri provenind de la surse neoficiale vorbesc inclusiv despre firme protejate de angajaţi ai fiscului. Deocamdată nu au fost făcute publice numele celor vizaţi în această anchetă. Cert este însă că anchetatorii au ridicat de la AJFP Botoşani zeci de acte, ancheta fiind prelungită şi în judeţele Iaşi şi Neamţ tot la Fisc.
 
Club de fotbal întrebat de transferuri şi sponsorizări
 
Totodată investigatorii de la DNA au descins şi la clubul de fotbal FC Botoşani, controlat de omul de afaceri Valeriu Iftime. De la clubul de fotbal anchetatorii DNA ar fi ridicat mai multe documente cu evidenţe fiscale. Printre acestea ar fi şi situaţii privind sponsorizările, transferuri şi contracte ale jucătorilor. Patronul clubului a declarat însă pentru ”Monitorul de Botoşani” că nu are niciun fel de emoţii şi că este vorba de un control încrucişat ce a vizat mai multe firme din oraş.
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:
 
Descindere cu mascaţi la păcănele şi cazinouri. Procurorii DNA bănuiesc existenţa unei caracatiţe a jocurilor de noroc la Botoşani
 
Percheziţii la Galaţi şi în alte şapte judeţe în căutarea unei reţele de evazionişti. Prejudiciul depăşeşte 5.000.000 de euro
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările