Botoşani

articolul anterior articolul urmator

Disperare în spitalele din Botoşani. Tuburi de sudură folosite pentru a da mai mult oxigen pacienţilor COVID

12
21 Oct 2021 16:30:07
Autor: Cosmin Pătraşcu Zamfirache
Tuburi uriaşe de oxigen pentru pacienţi FOTO botosaneanul.ro
Tuburi uriaşe de oxigen pentru pacienţi FOTO botosaneanul.ro

Situaţie tragică în judeţul Botoşani! Personalul medical a ajuns să folosească tuburi de sudură pentru a asigura oxigenul pacienţilor băgaţi în spital de COVID-19. Unitatea sanitară nu are sursă de oxigen la paturi, iar aceste tuburi de mare volum pot asigura cantitatea necesară pacienţilor.

În judeţul Botoşani, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate încă 185 de noi cazuri se infectare cu SARS-COV 2. Cele mai multe sunt din municipiul Botoşani, unde rata de infectare a depăşit 9%. 

În aceste condiţii spitalele sunt deja aglomerate de pacienţi COVID-19, iar situaţia devine disperată. La Spitalul de Recuperare ”Sfântul Gheorghe„ din municipiul Botoşani, nu există staţie de oxigen, dar mai mult de jumătate din cei aproximativ 80 de pacienţi cu COVID-19, internaţi aici sunt în stare gravă şi au nevoie disperată de oxigen. 

Aceştia primesc oxigen de la concentratoare dar pentru a-i ţine în viaţă, sunt utilizate şi tuburi uriaşe, de 2 metri înălţime, folosite de obicei la sudură. A fost aleasă această soluţie, fiindcă aceste tuburi oferă o cantitate multă mai mare de oxigen. Situaţia este atât de gravă încât din două în două ore, angajaţii pleacă să umple aceste tuburi uriaşe. Majoritatea pacienţilor sunt conectaţi la două surse de oxigen pentru a supravieţui.
 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
 
Solidaritate europeană. Polonia a oferit României 50 de concentratoare de oxigen prin Mecanismul European de Protecţie Civilă | VIDEO
 
Danemarca donează echipament medical României pentru tratarea pacienţilor COVID-19

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

12 Comentarii

marmaid
21.10.2021, 16:52:12

lasa bre ca merge si asa.

+8 (10 voturi)
Edmond Wolf
21.10.2021, 18:10:39

Secțiile UPU s-au transformat în focare covid. Dacă o încăpere de la UPU o transformi, cum am văzut, în cameră ATI cu covidați, cu ușă care se închide și deschide, ferestre deschise să nu crească concentrația de oxigen și care creează curent când se deschide ușa, mame cu copii în brațe și pacienți cu probleme urgente pe holul unde se află ușa buclucașă, atunci poți fi sigur că răspândești covidul în tot orașul. Dar e ordin de sus și așa se face pentru ca covidul să fie cât mai eficient și să îngrozească.

-16 (18 voturi)
Utilizator Adevărul
21.10.2021, 18:19:33

Comentariu considerat abuziv.

Silviu Apostol
21.10.2021, 17:37:51

Bai , ziaristu lu peste , nu exista "tub de sudura" ! Exista tuburi de OXIGEN , de ACETILENA , etc . folosite PENTRU sudura !

+7 (7 voturi)
defu gabi
21.10.2021, 17:41:23

Pe ce naiba ati cheltuit zeci de miliarde in 2 ani? Pe izolete inexistente, reclama la vaccinuri si 120 de milioane de doze in proces de expirare... Dar medicamente, echipament si saloane, lucrurile esentiale, nu s-au facut... Traiasca Untold, congresul PNL.. Erau cu adevarat importante pentru viitorul natiunii si nu se putea amana nimic...

-14 (18 voturi)

Vezi toate comentariile (12)

Modifică Setările