Botoşani

articolul anterior articolul urmator

Febra închirierilor pune stăpânire pe botoşăneni

0
1 Jun 2010 16:51:44
Autor: adevarul

Imposibilitatea accesării unui credit pentru locuinţă, pentru cei mai mulţi dintre cetăţeni, îi împinge pe aceştia să accepte varianta unei locuinţe închiriate. Până şi dezvoltatorii imobiliari s-au reorientat şi îşi caută chiriaşi şi nu proprietari.

Pentru că nu îşi pot permite o locuinţă, din cauza crizei, botoşănenii preferă să îşi păstreze banii la ciorap şi să opteze pentru o locuinţă închiriată. Oferte sunt pe alese pentru că inclusiv tinerii proprietari de apartamente cu datorii la bănci au preferat fie să se mute cu părinţii, fie să plece la muncă în străinătate şi să închirieze apartamentul pentru a mai scoate un ban în plus.

„Am cel puţin 20 de cereri pe lună pentru închirieri. Marea majoritate caută garsoniere însă nu prea sunt şi astfel optează pentru apartamentele cu două camere. Anul trecut dacă închiriam un apartament pe lună era lucru mare", a spus Liliana Lupu, agent imobiliar.

Valul de închirieri, ajutat de criză, a făcut ca tarifele pe chirie să scadă chiar şi cu 50 de euro pentru un apartament cu două camere care deţine toate dotările necesare şi se află situat într-o zonă bună.

„Am nişte bani puşi deoparte de la nuntă dar nu se ştie cu locurile astea de muncă cum e. Eu şi soţul stăm la părinţi acum, însă, căutăm să închiriem o garsonieră. Mai aşteptăm puţin poate mai scad preţurile în vara asta", a spus Violeta Mădran, o botoşăneancă care în urma nunţii a pus la păstrare 13.000 de euro iar acum analizează ofertele imobiliare de pe piaţă.

Mai multe citiţi în Adevărul de Seară de mâine.


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările