Botoşani

articolul anterior articolul urmator

Fenomene meteo extreme în nordul Moldovei. Furtunile şi ploile abundente au făcut ravagii în două comune

0
5 Jul 2020 08:24:28
Autor: Cosmin Pătraşcu Zamfirache
La Pomârla, copacii au fost smulşi de vijelie FOTO botosaninews.ro
La Pomârla, copacii au fost smulşi de vijelie FOTO botosaninews.ro

Furtunile şi inundanţiile au făcut ravagii în două comune din judeţul Botoşani. La Pomârla, localnicii spun că o tornadă a smuls copacii din rădăcini în timp ce la Suharău, ploile abundente au dus la inundarea gospodăriilor şi a drumurilor.

Vineri după-amiază, în nordul judeţului Botoşani au fost întâlnite fenomene meteo extreme. În două comune au fost înregistreate pagube mari din cauza vântului puternic şi a ploilor abundente. Astfel la Pomârla o furtună puternică a făcut ravagii fiind descrisă de localnici ca o adevărată tornadă ce mătura totul în calea ei. 

Mai multe case au rămas fără acoperişi, zeci de copaci au fost efectiv smulşi din rădăcină iar mai mulţi stâlpi de eletricitate au fost doborâţi. Totodată o parte a culturilor agricole au fost compromise, recolta fiind pusă la pământ. Localnicii spun că nici nu se putea ieşi din casă, iar până duminică oamenii nu au avut curent electric. 

Tot în zona de graniţă, de această dată la Suharău, ploile abundente de vineri după-ammiază  au făcut ravagii. Comuna s-a aflat, de altfel, sub codu roşu de inundaţii. Din cauza debitului mare, pâraiele au ieşit din matcă şi au inundat zeci de gospodării dar şi drumurile. De asemenea culturile agricole au fost afectate. 


Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
 
Siegfried Mureşan şi-a făcut bilanţul, la un an de mandat în PE. Câţi bani a obţinut destinaţi despăgubirlor pentru inundaţiilor din România
 
Japonia: Mii de persoane evacuate, 13 oameni daţi dispăruţi, din cauza ploilor torenţiale

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii