Fiu de primar bănuit de fraudă la Capacitate. Cum au ajuns lucrările unui singur candidat să aibă două tipuri de scris diferite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inspectoratul Şcolar din Botoşani suspectează o fraudă la Bacalaureat FOTO botoşăneanul.ro
Inspectoratul Şcolar din Botoşani suspectează o fraudă la Bacalaureat FOTO botoşăneanul.ro

Suspiciune de fraudă la Capacitate. Comisia Judeţeană de la Botoşani şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani au anunţat Poliţia după ce au văzut că acelaşi elev avea tezele la română şi matematică redactate cu scrisuri diferite.

UPDATE Cazul elevului bănuit de fraudă la Capacitate a ajuns în atenţia DNA. Mai precis Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a declinat dosarul către DNA Serviciul Teritorial Suceava, intrucât nu era de competenţa acestuia. Inspectorul Şcolar General din Suceava,Gheorghe Lazăr spune că reclamaţia a pornit de la un grup de părinţi nemulţumiţi că fiul primarului, considerat de aceştia un elev mediocru a luat 10 la limba şi literatura română. ”Părinţii din localitatea Salcea au reclamat un elev, fiindcă a obţinut nota 10 la română având în vedere că mediile elevului din timpul gimnaziului au fost între 5 şi 6, iar nota 10 nu justifică pregătirea lui”, a precizat acesta.

Poliţia anchetează o posibilă fraudă la Evaluarea Naţională din această vară. Mai precis la Suceava au fost descoperite lucrările la proba scrisă, la matematică şi limba română ale aceluiaşi elev, dar care aveau tipuri de scris diferite. Elevul suspectat este fiul primarului din oraşul Salcea, judeţul Suceava, Ilie Lungu, anunţă stiri.botosani.ro.

Acelaşi elev, două tipuri diferite de scris

Fiul primarului din Salcea a susţinut în această vară examenul de Evaluare Naţională la limba şi literatura română dar şi la matematică. La prima probă a luat 10 iar la cea de-a doua 8.25. Lucrările elevilor suceveni, inclusiv cea a fiului de primar, au fost corectate la Botoşani, de profesorii botoşăneni. Comisia Judeţeană de Evaluare Naţională de la Suceava însă a început să aibă suspiciuni, odată ce a văzut tezele corectate.

Comisia Judeţeană de la Botoşani, a studiat cele două lucrări şi a ajuns la concluzia că poate fi vorba de o fraudă. Mai precis lucrările aparţineau aceluiaşi candidat dar prezentau două tipuri diferite de scris. Diferenţele erau vizibile. ”Lucrările aceluiaşi elev aveau scrisuri diferite. Pe două teze, teza de la limba şi literatura română şi teza de la matematică ale aceluiaşi elev, scrisurile erau diferite”, spune Mihaela Huncă inspector şcolar general ISJ Botoşani. 

Poliţia a intrat pe fir

Comisia Judeţeană de Evaluare de la Botoşani a anunţat Inspectoratul Şcolar Botoşani care la rîndul său a solicitat sprijinul Poliţiei. „În urma unei sesizări a comisiei judeţene de Evalure Naţională de la Suceava, comisia judeţeană de la Botoşani a verificat două teze. A constatat o suspiciune de fraudă iar Inspectoratul Şcolar Judeţean în regim de urgenţă a anunţat atât comisia naţională de Evaluare Naţională dar şi organele competente, în cazul nostru Poliţia. Cei din partea organelelor au demarat cercetările. ”, precizează Mihaela Huncă.

Şefii de la Inspectoratul Şcolar Judeţean, spun că în momentul de faţă profesorii botoşăneni nu ar fi implicaţi. Aceştia au primit tezele de la Suceava, le-au corectat şi le-au notat corect spune comisia. Fiul primarului din Salcea a susţinut examenul de Evaluare Naţională la Şcoala din Salcea, iar imaginile din sala de examinare nu au fost înregistrate. Anchetatorii spun, conform ştiri.botosani.ro, că cel puţin la o lucrare din cele două scrisul nu-i aparţine fiului de primar. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:

Admitere 2016. Nicio specializare din Olt în top 50 naţional. Top 3 licee din judeţe, pe baza mediei la admitere. Cine a intrat cu 10 şi ce liceu a preferat

ADMITERE LICEU 2016. Prima repartizare computerizată învăţăântul liceal are loc pe 19 iulie

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite