Botoşani

articolul anterior articolul urmator

Invazie de căpuşe la Botoşani. Peste 150 de oameni au ajuns la spital, cu muşcături, în ultimele două luni

0
16 Jul 2020 18:46:04
Autor: Corespondenţi „Adevărul”
Muşcătură de căpuşă FOTO Arhiva Adevărul
Muşcătură de căpuşă FOTO Arhiva Adevărul

Printre persoanle tratate de medici în urma muşcăturilor de căpuşe se numără şi 70 de copii, dintre care trei  ai mici de doi ani. Înmulţirea insectelor a fost favorizată de vremea secetoasă.

Potrivit medicilor, peste 150 de persoane au beneficiat, în această vară, de îngrijiri medicale la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Mavromati'' din Botoşani după ce au fost muşcate de căpuşe, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Ioan Asaftei.

Potrivit sursei citate, printre victimele insectelor se află şi 70 de copii, trei dintre aceştia având vârste de până la doi ani.

„Nici adulţii nu au fost ocoliţi de înţepături de căpuşe, astfel încât un număr de 80 de persoane au fost înţepate de căpuşe. Cel mai vârstnic pacient a fost un bărbat în vârstă de 85 ani, care s-a prezentat în Serviciul UPU cu plagă muşcată de căpuşă, cu retenţie de insectă", a afirmat Asaftei.

De asemenea, cadrele medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă "Mavromati" atrag atenţia asupra faptului că, prin muşcătura lor, căpuşele sunt factori de risc în transmiterea unor boli ca Lyme şi encefalita. 

Potrivit entomologilor, înmulţirea excesivă a căpuşelor a fost favorizată de vremea foarte secetoasă din prima parte a anului.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii