Botoşani

articolul anterior articolul urmator

Ion Clămparu - „Cap de porc”, interlopul care a ridicat un imperiu al prostituţiei în Spania, a fost extrădat pentru a face puşcărie în România

8
17 Apr 2015 18:47:42
Autor: Cosmin Pătraşcu Zamfirache
Ion Clămparu a fost extrădat de autorităţile spaniole şi va face puşcărie în România FOTO Adevărul
Ion Clămparu a fost extrădat de autorităţile spaniole şi va face puşcărie în România FOTO Adevărul

Cel mai de temut interlopr român, botoşăneanul Ion Clămparu, a fost extrădat de autorităţile spaniole şi va fi prezentat instanţei Tribunalului Bucureşti pentru confirmarea mandatului de executare a pedepsei. Clămparu a fost condamnat de spanioli la 20 de puşcărie după ce şi-a ridicat un imperiu al prostituţiei în Spania.

Cunoscutul interlop şi cel mai de temut infractor implicat în proxenetism din România, botoşăneanul Ion Clămparu, a fost extrădat de autorităţile spaniole în dimineaţa de vineri, 17 aprilie 2015. El a fost adus în România cu un avion de linie şi escortat de patru poliţişti. 
 
Practic, de anul trecut, din lunile octombrie-noiembrie, autorităţile române au trimis toată documentaţia de extrădare în Spania. Clămparu a fost condamnat în Spania, dar şi anterior în România pentru constituire de grup infracţional organizat, trafic de persoane, trafic de minori şi întreruperea cursului sarcinii. 
 
Clămparu va fi prezentat instanţei Tribunalului Bucureşti pentru confirmarea mandatului de executare a pedepsei. Ulterior acesta va fi ţinut în arestul Poliţiei Capitalei.
 
Clămparu, condamnat la 20 de ani de închisoare
 
Prima dată Ion Clămparu a fost condamnat de autorităţile române în lipsă, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în anul 2011. A primit 13 ani de închisoare pentru constituire de grup infracţional organizat şi proxenetism. Clămparu era însă în Spania. A fost prins însă şi de Poliţia din Madrid, tot în 2011 şi a fost condamnat la 20 de închisoare pentru aceleaşi fapte. Temutul interlop a fost prins după o amplă acţiune la nivel global, Clămparu fiind pe lista celor mai căutaţi infractori din Europa.
 
Imperiul prostituţiei ridicat de Clămparu
 
După ce  a stat o vreme prin puşcării şi a reuşit să-şi facă o reţea de cunoscuţi, în perioada 2001-2004, după cum reiese din rechizitorii, botoşăneanul împreună cu prietenii acestuia promiteau tinerelor sărace din România şi Republica Moldova locuri bine plătite în străinătate. Locul unde Clămparu a dorit să-şi înfiinţeze ”afacerea” a fost Spania. A ales chiar capitala acesteia, Madridul. 
 
Odată ce ajungeau în inima Castiliei, femeile venite să muncească pentru a scăpa de sărăcie, se trezeau transformate în prostituate. Obligate de oamenii lui Clămparu să producă bani, acestea au ajuns să facă parte din cea  mai mare reţea de prostituţie cunoscută în Europa, după cum reiese şi din rapoartele procurorilor spanioli.
 
Anchetele poliţiştilor spanioli care au plecat pe urmele lui Clămparu şi-au dat seama că botoşăneanul a umplut Madridul cu prostituate românce. Cartierul central al afacerii lui Clămparu era parcul madrilen Casa de Campo. Pe aleeile acestuia, fetele agăţau clienţii şi produceau bani pentru clan. Procurorii din Madrid estimează că în fiecare seară câte 150 de femei, erau puse să se prostitueze, încasările unei singure prostituate variind între 300 şi 600 de euro. Între timp botoşăneanul a ajuns să fie cunoscut după mai multe porecle. ”Naşul”, ”Papa”, ”Ion de la Madrid” sau ”Cap de porc”.
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:
 
Cel mai temut interlop botoşănean, condamnat definitiv la 30 de ani de închisoare în Spania
 
Două clanuri, două sisteme de justiţie
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

Alexandru Radost
18.04.2015, 16:51:59

E grea punctuația, domnule Zamfirache? "femeile venite să muncească pentru a scăpa de sărăcie, se trezeau", "câte 150 de femei, erau puse să se prostitueze"? Și pluralul de la "alee" - "aleeile"?

Utilizator Adevărul
18.04.2015, 16:52:31

Comentariu considerat abuziv.

Utilizator Adevărul
19.04.2015, 11:45:36

Comentariu considerat abuziv.

Utilizator Adevărul
19.04.2015, 11:46:05

Comentariu considerat abuziv.

Utilizator Adevărul
19.04.2015, 11:46:15

Comentariu considerat abuziv.

Vezi toate comentariile (8)

Modifică Setările