Mai mult de jumătate din angajaţii UPU Botoşani sunt reticenţi la vaccinarea împotriva SARS-CoV-2

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Majoritatea personalului de la UPU Botoşani nu şi-a dat acordul pentru vaccinare FOTO botosaneanul.ro
Majoritatea personalului de la UPU Botoşani nu şi-a dat acordul pentru vaccinare FOTO botosaneanul.ro

Mai puţin de jumătate dintre cadrele medicale care lucrează la Unitatea de Primire a Urgenţelor din Botoşani şi-au dat acordul pentru a fi vaccinaţi contra SARS-COV 2. Medicul şef recunoaşte că există o reticenţă în rândul personalului.

Majoritatea personalului medical de la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Judeţean ”Mavromati” din Botoşani nu şi-a dat acordul pentru vaccinarea contra SARS-COV 2. Mai precis, aşa cum recunoaşte medicul şef Ramona Guraliuc, mai puţin de jumătate s-au arătat interesaţi de imunizarea contra acestui virus. În rândul personalului există semne de întrebare privind reacţiile adverse posibile ale vaccinului.

„Este punctul lor de vedere, nu pot să-i oblig”

La Unitatea de Primire a Urgenţelor a Spitalului Judeţean „Mavromati” Botoşani lucrează 160 de persoane. Conform protocolului aceştia trebuiau să-şi dea acordul, sau nu, pentru vaccinare, datele urmând a fi transmise către Direcţia de Sănătate Publică. Medicul şef Ramona Guraliuc spune că mai puţin de jumătate din personal ar dori să se vaccineze. „Mai puţin de jumătate şi-au dat acordul. Este punctul lor de vedere, este decizia lor, nu pot să-i oblig”, spune Ramona Guraliuc. Practic, mai puţin de 80 de cadre de la UPU Botoşani ar fi dispuse să se vaccineze contra SARS-COV 2, în condiţiile în care Unitatea de Primire a Urgenţelor este poate cea mai tranzitată secţie. 

„Nu pot să ştiu ce reacţie are pentru fiecare în parte”

De altfel, medicul Ramona Guraliuc nu a dorit să facă publică decizia sa privind primirea sau refuzarea vaccinului. „Nu doresc să răspund la această întrebare tocmai pentru a nu influenţa pe nimeni. Eu nu pot să-i oblig, repet, nu pot să ştiu ce reacţie are pentru fiecare în parte”, spune Ramona Guraliuc. De altfel, reticenţa personalului ar veni şi de la posibilele reacţii adverse. „Poate fi vorba de reţinerea aceasta de moment. În plus, poate fi vorba şi de o reticenţă cauzată de faptul că vaccinul în sine nu determină o imunitate definitivă raportată la virus”, adaugă medicul şef. Totodată, o parte a personalului are deja imunitate fiindcă a trecut prin boală. Şefii de la DSP spun că duminică ajung vaccinurile, iar luni începe campania de vaccinare.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Marea Britanie trebuie să vaccineze două milioane de oameni săptămânal pentru a evita un al treilea val de SARS-CoV-2

Detalii despre vaccinurile pe care România le va oferi R. Moldova: „Primii vor fi vaccinaţi lucrătorii sistemului de sănătate din prima linie”

Botoşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite