articolul anterior articolul urmator

Marea confruntare a monştrilor din metal. Ce a rezultat din ciocnirea tancurilor sovietice cu cele germane în cel de-Al Doilea Război Mondial

11
24 Jul 2019 06:20:46
Autor: Cosmin Pătraşcu Zamfirache
Tancuri Panther în bătălia de la Kursk FOTO militaryhistorynow.com
Tancuri Panther în bătălia de la Kursk FOTO militaryhistorynow.com

11 Comentarii

geek-a-contra
24.07.2019, 07:44:36

"Este vorba despre renumitul Tiger, considerat o legendă vie a celui de-al doilea război mondial şi Panther, succesorul său" Citeste mai mult: adev.ro/pv4loz zamfirache, poti sa stai jos, ai un 4 ptr astazi.... "numai 3500 de tancuri Tiger şi Panther".. "in fapt numai panther-ul a fost produs in peste 6k de exemplare... "Totodată s-a dovedit mult mai fiabil decât tancurile germane fiind uşor de reparat şi ieftin ca producţie." fiabilitatea nu-i totuna cu usurinta repararii, este un indicator, daca vreti .., opus defectabilitatii. dupa ce au iesit din bolile copilarieie tancurile german e au fost mai fiabile decit cele sovietice, chiar daca se reparau mai greu fiind mai complexe. etc. daca vreti informatii reale, de ex: https://militaryhistorynow.com/2015/03/20/tank-clash-the-german-panther-vs-the-soviet-t-34-85/ comparati ce tanc cu ce tanc vreti.

D Demostene
24.07.2019, 10:44:28

T34 este considerat cel mai bun tanc din cel de-al doilea razboi mondial si din toate timpurile din multe motive: A fost primul tanc cu blindaj inclinat, a fost cel mai adaptat tanc conditiilor de lupta(senile late adaptate terenurilor noroioase din Rusia si autonomie mare ), cel mai usor de intretinut si cel mai usor de fabricat.Unu-la-unu T34 nu se putea masura cu un Tiger dar a compensat prin numar.Rusii si aliatii in general au pierdut 4 tancuri pentru 1 tanc german distrus. De multe ori daca un Tiger avea o senila distrusa ,nemtii distrugeau tancul pentru ca nu mai aveau timp sau posibilitatea sa-l repare si nu doreau sa cada in mainile rusilor.In batalia de la Kursk multe Tiger'uri au fost distruse chiar de nemti asta dupa ce rusii doar le-au avaraiat usor. Tiger'ul in schimb a fost de departe cel mai temut tanc din istorie.

+1 (1 vot)
DoaroOpinie!
24.07.2019, 11:48:46

geek, Totusi chiar articolul citat de tine mentioneaza cele 3 mari avantaje ale tancului T-34 fata de cele germane: - fiabilitate, - intretinerea simpla - costul mult mai scazut si numarul mult mai mare fabricat Deci daca din 100 de Panthere functionau fara probleme doar 35 (75 mereu erau in reparatie), fata de 80 sau 90 in cazul lui T-34, fiabilitate corelata cu productia unui numar net superior de tancuri T-34 in unitate de timp, da asta a facut diferenta pe cimpul de lupta! Rusii chiar daca pierdeau 3-4 sau chiar 5 T-34 pentru a distruge un Panther, ei erau mereu in superioritate numerica pe cimpul de lupta si deci nemtii mereu pierdeau bataliile, frontul apropriindu-se de Berlin! In fond un razboi de uzura se cistiga de cel care produce cu un tanc, un avion, o pufoaica si o felie de piine in plus fata de cit pierde pe front, fata de adversar si deci creaza superioritate numerica si morala fata de adversar! Da, frontul din est s-a intors cind rusii au reusit sa produca mai mult fata de cit pierdeau, iar nemtii nu mai reuseau sa inlocuiasca pierderile suferite! In fond razboiul se cistiga in spatele frontului! In fond rusii au cistigat ww2 din spatele Uralilor si nu la Moskova, Stalingrad sau Kursk! "In the big tank battles of 1944 Red Army tank crews were confident of victory and were prepared to take risks and make sacrifices pushing forward in order to get in shots at the Panthers from the side. Given Soviet numerical superiority, this tended to nullify the advantages that the Panther had as a tank to fight in."

+3 (3 voturi)
Lucifer
24.07.2019, 10:28:47

De fapt ruşii au învăţat să facă tancuri de la germani. După WW1 Germania nu mai trebuia să aibă decât o armată redusă. Ei au început o colaborare militară cu URSS pentru pregătirea trupelor dar şi de realizare de echipament militar. Primele tancuri germane au fost executate în Rusia şi tot acolo s-au făcut tot felul de aplicaţii militare. A fost o frumoasă şi criminală colaborare germano-rusă. Apoi, să nu uităm, Lenin a fost trimis cu bani din Germania pentru a-şi realiza revoluţia bolşevică şi a scoate Rusia din război (ceea ce a şi făcut...). Şi azi relaţiile germano-ruse sunt foarte bune, nu numai economice dar şi politice, ceea ce înspăimântă ţările din Estul Europei.

+2 (4 voturi)
DoaroOpinie!
24.07.2019, 12:20:05

Luci, Ce spui tu este ceva nou! Dupa ww1 nemtii au fabricat tancuri in Rusia si au facut manevre militare impreuna cu rusii?! Unde, cind?! Ai uitat ca dupa, mai bine zis chiar in timpul ww1 in Rusia a izbucnit Revolutia din Octombrie, 1917, a inceput razboiul civil cu Albii, razboi care a tinut pina prin in '22, unele lupte continuind pina dupa '30! Victimele razboiului civil se cifreaza intre 7 si 12 milioane, nimeni nu stie! Crezi ca in acest timp Rusiei ii ardea de alte exercitii militare cu nemtii, inamicul din ww1?! Apoi ministrul de externe rus a fost Litvinov intre 1930 si 1939, timp in care el a negociat in continuu cu Franta si Anglia, incercind sa formeze o coalitie impotriva Germaniei! Crezi ca in acelasi timp Germania facea manevre militare cu rusii?! Cind Litvinov a fost refuzat de Franta si Anglia, cind Chamberlain a semnat Acordul de la Munchen, 30 sep 1938 de ciopirtire a germaniei, Stalin l-a schimbat pe Litvinov in mai 1939 cu Molotov. Apoi Molotov a semnat Pactul M-R in august 1939, neavind alta sansa de a incerca prevenirea atacari URSS de Germania! Pe 1 sept 1939 izbucneste ww2! Krupp in schimb a avut relatii de afacere f bune cu industriasii americani pina cind a intrat America in razboi! Unii spun chiar si dupa!!!

-2 (2 voturi)