Botoşani

articolul anterior articolul urmator

”Mărţişor Dorohoian” unul dintre cele mai importante concursuri naţionale de muzică uşoară debutează astăzi

0
28 Feb 2015 10:59:51
Autor: Cosmin Pătraşcu Zamfirache

Festivalul concurs de muzică uşoară ”Mărţişor dorohoian” a ajuns la a XXX II ediţie în acest an. Preselecţiile au avut loc ieri, iar astăzi va începe propriu-zis concursul. Festivalul de la Dorohoi este unul dintre cele mai prestigioase din ţară.

Festivalul concurs de muzică uşoară ”Mărţişor dorohoian” este deja un eveniment cu tradiţie la Dorohoi dar şi în toată ţara. Practic festivalul reuneşte pe melomanii de toate vârstele dar care în primul rând dores să se lanseze în muzică. 

”Festivalul  are drept scop promovarea muzicii uşoare româneşti autentice, afirmarea şi lansarea tinerelor voci, stimularea de noi talente interpretative ,în vederea  promovării lor în elita muzicii uşoare româneşti şi internaţionale.”, se arată într-un comunicat al Direcţiei Judeţene de Conservare şi Promovare a Culturii Tradiţionale, unul dintre organizatorii evenimentului. 

Festivalul a început ieri cu preselecţia concurenţilor, existând două categorii de vârstă: 11-15 ani şi 16-29 ani.  Concursul propriu-zis începe astăzi de la ora 17.00 la Casa municipală de cultură din Dorohoi. Concursul va fi ”condimentat” cu recitaluri de excepţie. Sâmbătă de la ora 19.00, va avea loc recitalul lui Ion Sureceanu, iar sâmbătă de la ora 19.00, recital Alexandru Tărâţeanu din Ucraina iar de la ora 20.00, recital Fuego. Sâmbătă va avea loc şi Gala Laureaţilor începând cu ora 17.00, când vor fi anunţaţi câştigătorii concursului. 
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:
 
VIDEO Se caută muzicieni pentru High School Band. Înveţi gratuit să cânţi în cele mai tari trupe de liceu
 
Eurovision 2015. Grupul de operă Il Volo a câştigat festivalul Sanremo 2015 şi va reprezenta Italia în concursul european
 
Sanremo 2015, la start. Ediţie aniversară cu Lara Fabian în concurs, Charlize Theron şi Will Smith invitaţi speciali
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările