Botoşani

articolul anterior articolul urmator

Muzeul de Istorie din Botoşani, reabilitat cu 36 de milioane de lei. Va avea parte de dotări moderne

0
24 Nov 2021 18:08:49
Autor: Cosmin Pătraşcu Zamfirache
Muzeul Judeţean Botoşani FOTO botosaneanul.ro
Muzeul Judeţean Botoşani FOTO botosaneanul.ro

Clădirea în care funcţionează Muzeul Judeţean de Istorie din Botoşani va fi reabilitată complet. În plus, instituţia va fi modernizată şi va beneficia şi de mai multe săli de expunere. Proiectul este finanţat prin Compania Naţională de Investiţii.

Muzeul Judeţean de Istorie Botoşani funcţionează într-o clădire monument istoric, de o importanţă aparte pentru municipiul Botoşani. Este vorba despre fostul sediu al Prefecturii Botoşani, construit la începutul secolului al XX-lea, fiind o veritabilă perlă arhitectonică. 

De-a lungul timpului clădirea s-a deteriorat puternic. Tocmai de aceea, la solicitarea conducerii Muzeului Judeţean, prin Consiliul Judeţean Botoşani s-a depus un proiect de reabilitare şi modernizare completă a clădirii muzeului. A fost deja semnat contractul de execuţie a lucrărilor, cu o firmă din Iaşi, iar amplasamentul, a fost predat constructorului, marţi dimineaţa, 23 noiembrie a.c..

 
Muzeu de 36 de milioane de lei
 
Lucrările presupun atât reabilitarea completă şi consolidarea clădirii monument istoric, dar şi modernizarea muzeului. Muzeul va beneficia de un spaţiu mansardat pentru compartimentul administrativ dar şi de un număr sporit de spaţii expoziţionale dotate cu facilităţi moderne. În plus, vor fi amenajate şi săli multimedia sau spaţii unde vor avea lor tot felul de ateliere. 

Lucrările vor costa 36 de milioane de lei, iar proiectul este finanţat prin Compania Naţională de Investiţii cu o importantă contribuţie a Consiliului Judeţean, în valoare de peste 570.000 de lei. 
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
 
Documentare impresionante, în selecţia Festivalului Filmului Palestinian de la Bucureşti
 
Scenă de sex din serialul „Vlad”, filmată la Observatorul Astronomic. Cât a costat o zi de filmare şi ce spune conducerea MMB

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările