Botoşani

articolul anterior articolul urmator

Noapte de coşmar pentru un copil cu COVID-19. Cum a fost lăsat cu febră şi convulsii într-un container

7
18 Sep 2021 18:31:34
Autor: Cosmin Pătraşcu Zamfirache
Compartimentul de Primire Urgenţe de la Pediatrie FOTO botosaninews.ro
Compartimentul de Primire Urgenţe de la Pediatrie FOTO botosaninews.ro

O familie cu un copil care prezenta febră şi convulsii dar şi cu un test pozitiv la SARS-COV 2 a fost nevoită să aştepte o noapte întreagă într-un container metalic, fiindcă nimeni nu ar fi vrut să-i preia. Abia dimineaţă au ajuns la Secţia de Infecţioase.

O familie din Botoşani a avut parte de o noapte de coşmar într-un container metalic de triaj, aflat în curtea Secţiei de Pediatrie fără ca nimeni să-i preia. 

Cazul a avut loc săptămâna trecută dar a fost făcut public recent chiar de medicul Monica Adăscăliţei, şefa Direcţiei de Sănătate Botoşani. Mai precis, familia a ajuns la spital fiindcă micuţul se simţea rău. 

La Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean ”Mavromati„ copilul şi mama au ajuns într-un container de triaj epidemilogic. Aici au fost ţinuţi fără să fie duşi pe o secţie, arată şi botosaneanul.ro. 

În mod revoltător, mama şi copilul bolnav ar fi stat în acel container toată noaptea, fără ca cineva să-i preia pe o secţie pentru diagnostic sau tratament. Micuţul ar fi fost şi pozitiv COVID-19. În plus, ar fi stat o noapte întreagă în acel container cu febră şi convulsii.  

„Un pacient covid pozitiv aflat în CPU , care nu a fost internat şi a rămas în container. S-a făcut reclamaţie, pacientul a stat de seară şi până dimineaţă în CPU, ulterior a fost internat la Boli Infecţioase, dacă nu mă înşel. Ideea era că un copil, am înţeles de la medicul de gardă, m-a sunat la 1 noaptea să-mi spună că nimeni nu vrea să ia bolnavul, mama este foarte agitată, iar copilul este cu febră şi convulsii”, declară Monica Adăscăliţei, directorul DSP. 

Abia dimineaţă copilul şi mama au fost preluaţi şi duşi la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean ”Mavromati”. Autorităţile sanitare, totodată, recunosc că acele containere nu sunt pentru cazuri complexe.  

Vă recomandăm să citiţi şi:
 
Numărul de persoane diagnosticate cu COVID-19 la nivel naţional s-a dublat într-o săptămână. Avertismentul lui Raed Arafat
 
Andrei Baciu: În al patrulea val, cele mai multe dintre spitale vor rămâne deschise şi pentru pacienţii cu alte boli 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

Kelemen Jakob
18.09.2021, 18:57:01

Va mai mirati de ce nu merg romanii la spital la primul semn al bolii.

-8 (14 voturi)
d4v1de 1sa
19.09.2021, 09:45:20

Testul "pozitiv" este neconcludent, avand in vedere ca nu face diferenta intre covid si gripa. Mai grav este ca asa apar "decesele covid", prin neglijenta criminala...

-12 (12 voturi)
Karl Frenzy
18.09.2021, 19:08:52

Atitudinea personalului medical vinovat este, fără dubiu, criminală! Acele ore pierdute în aşteptare (medicul e de nederanjat noaptea în gardă, din mai multe motive, nici unul medical...) sunt esenţiale pentru salvarea unui copil bolnav. Aici nu mai încape nici o scuză, nici măcar despăgubiri. Să fi fost copilul prefectului sau al altui mahăr, tot aşa s-ar fi purtat medicii şi asistentele, doamna director DSP?

-7 (15 voturi)
kitty kat
19.09.2021, 00:26:09

S-ar fi intamplat la fel dacå ar fi fost copilul unui politician?

+14 (14 voturi)
Frodo
19.09.2021, 03:19:09

Toti idiotii dau vina pe doctori, nu era mai bine ca ma-sa sa se fi vaccinat si sa fi purtat masca, in general sa fi respectat regulile covid?

+9 (11 voturi)

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările