Botoşani

articolul anterior articolul urmator

Nuntă fără mire la Botoşani. Ginerică a fost trimis în izolare pentru că testul COVID-19 i-a ieşit pozitiv

0
21 Oct 2021 10:19:26
Autor: Costel Crangan
Mireasa a fost nevoite să participe singură la nuntă FOTO yve.ro
Mireasa a fost nevoite să participe singură la nuntă FOTO yve.ro

Mirele a aflat chiar în ziua nunţii că testul PCR a ieşit pozitiv, astfel că cei de la sală nu i-au dat voie să participe la propria petrecere de nuntă. El a făcut testul pentru că altfel nu putea obţine „permis verde”, căci nu era vaccinat şi nu trecuse prin boală.

Petrecerea complet neobişnuită a avut loc sâmbătă, 16 octombrie, într-unul dintre cele mai apreciate localuri de petreceri din Botoşani. 

Mirii, doi tineri din judeţul Botoşani, dar stabiliţi de câţiva ani în Iaşi, nu erau vaccinaţi, iar de aici a pornit toată situaţia absurdă. 

Trebuie spus că, potrivit dispoziţiilor legale, în Botoşani petrecerile se organizează în prezent doar cu persoane vaccinate, care au trecut prin boală sau au un test PCR nu mai vechi de 72 de ore.

Cum mirii nu se aflau în primele două situaţii enumerate, organizatorii nunţii respective au decis să le ceară mirilor teste PCR. Siguri că totul va fi în ordine, cei doi au ales să se testeze chiar cu o zi înainte de nuntă. Iar rezultatul a fost dincolo de aşteptări: mirele a ieşit pozitiv la Covid-19!

Toate detaliile nunţii au fost pregătite în amănunt, mulţi invitaţi veneau chiar din Iaşi şi din alte judeţe ale ţării pentru cea mai importantă zi din viaţa celor doi miri. 

Sâmbătă, cei doi mai aveau doar ultimele detalii de pus la punct, însă au primit şi vestea şocantă. „Au primit mesaj pe telefoanele mobile. Mireasa, test negativ, mirele, pozitiv. Au fost minute întregi de tăcere şi au rămas şocaţi. Au sunat la laborator să verifice încă o dată, dar testul a ieşit pozitiv pentru el. Ei ca ei, dar mama mirelui era la coafor când a primit vestea. Pur şi simplu i s-a făcut rău şi a leşinat în scaunul în care se afla”, a povestit ziariştilor de la Monitorul de Botoşani un apropiat al nuntaşilor.

În faţa situaţiei limită, cei doi miri nu aveau prea multe de ales. Decât să anuleze nunta, să trimită invitaţii acasă şi să piardă toţi banii investiţi, au ales o soluţie bizară: să continue nunta fără mire. Evident, totul a fost altfel decât la o nuntă normală.  Dansul mirilor a fost între mireasă şi tatăl ei, care a trebuit să îşi substituie ginerele, în aplauzele invitaţilor.

A doua zi, mirele a fost sunat de către reprezentanţii DSP, acesta fiind luat în evidenţă şi chestionat legat de locaţia în care va sta în izolare. 

Autorităţile atrag atenţia asupra efectelor nevaccinării şi atrag atenţia că incidentul de la Botoşani, deşi nefericit, este doar o întâmplare cu parfum mai curând anecdotic în comparaţie cu tragediile cumplite, cu pierderi de vieţi omeneşti - uneori familii întregi - la care se poate ajunge din cauza neimunizării. 

„Cazul a fost preluat de către colegii de la DSP Iaşi, pentru că respectivele persoane, deşi născute în Botoşani, lucrează şi domiciliază pe raza judeţului vecin. Deci ancheta epidemiologică este făcută acolo. Dar este doar un alt exemplu despre câte probleme poate crea, pe lângă cele de sănătate, refuzul vaccinării”, a precizat medicul Monica Adăscăliţei, directorul DSP Botoşani.

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Medicii sunt revoltaţi: „Ştiţi cum stau viii cu oxigen cu morţii lângă ei?“. Decizia luată de Arafat „arată ori incompetenţă, ori faptul că a răspuns la o comandă”

Gordon G. Chang: Criza lanţurilor de aprovizionare, un început al sfârşitului pentru actuala eră a globalizării?

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările