Botoşani

articolul anterior articolul urmator

O tânără cu COVID-19 a fost plimbată prin trei secţii ale spitalului până să fie despitată pozitiv

1
27 Mar 2020 17:47:10
Autor: Cosmin Pătraşcu Zamfirache
Cinci persoane ar fi confirmate cu COVID-19 la nivelul judeţului Botoşani FOTO botosaneanul.ro
Cinci persoane ar fi confirmate cu COVID-19 la nivelul judeţului Botoşani FOTO botosaneanul.ro

În judeţul Botoşani au fost confirmate pozitiv la infecţia cu noul tip de coronavirus, 5 persoane. Informaţiile sunt pe surse iar botoşănenii bolavi de COVID-19 au vârste cuprinse între 19 şi 90 de ani. O tânără de 27 de ani infectată cu coronavirus a fost plimbată prin trei secţii ale spitalului până să fie diagnosticată.

La nivelul judeţului Botoşani, arată botosaneanul.ro, pe surse, sunt confirmate 5 cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus. Este vorba despre doi bărbaţi de 36 şi 46 de ani, de un tânăr de 19 ani, o femeie de 27 de ani şi un bătrân de 90 de ani. Primele cazuri, cei doi bărbaţi de 36 şi 46 de ani, sunt persoane venite din ţările afectate de COVID-19 şi care au fost testaţi pozitiv în carantină. 

 
Pacientă cu COVID-19 purtată prin mai multe secţii ale spitalului
 
Cel mai grav caz este al tinerei de 27 de ani. Aceasta este diabetică, provine din localitatea Cândeşti şi a solicitat ajutor la 112 după ce starea ei s-a înrăutăţit semnificativ. A fost dusă la spital, fără ca medicii să ştie că este infectată cu noul tip de coronavirus. Timp de trei zile, tânăra a fost plimbată timp de trei zile pe secţiile spitalului, de la Infecţioase, la Diabet şi Medicală. Din cauza stării de sănătate care se înrăutăţea progresiv a fost dusă la Reanimare. Abia a treia zi au ajuns rezultatele la testul pentru COVID-19. Abia atunci şi-au dat seama că pacienta era infectată cu coronavirus. Aceasta a intrat deja în contact cu 46 de persoane în spital dar şi cu rudele de acasă. În cele din urmă tânăra a fost dusă la Iaşi, unde se zbate între viaţă şi moarte. Aceasta ar fi luat virusul după ce a participat la o înmormântare şi a intrat în contact cu persoane venite din străinătate. Un tânăr de 19 ani, rudă a femeii de 27 de ani a fost la rândul său infectat şi depistat pozitiv la COVID-19. Şi acesta a fost internat în spital. 
 
Botoşănean infectat cu virusul adus de la Suceava
 
Ultimul caz înregistrat de infectare cu coronavirus la Botoşani este cel al unui bătrân de 90 de ani. Botoşăneanul, spune publicaţia botosaneanul.ro, ar fi luat virusul adus acasă de soţia sa, internată recent la Spitalul din Suceava. Femeia a fost la rândul său testată urmând să fie aşteptat rezultatul analizei. La Botoşani în spaţiile de carantină se află 139 de persoane. Alte 2041 se află în izolare la domiciliu.
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
 
 
Rafila: Vom ajunge în scenariul 4 al epidemiei de coronavirus. Un ventilator mecanic e folosit cu săptămânile pe un pacient, iar noi avem 1.300 de aparate
 
22 de cazuri noi de COVID-19, confirmate în Republica Moldova. În total, numărul celor infectaţi a ajuns la 199
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Smeritu Pahomie
27.03.2020, 19:24:54

Testarea-i doar o loterie......numai Dumnezeu Stie daca esti infectat sau nu dar nu vei afla asta decat prin revelatie, prin Post si Rugaciune.....ceea ce foarte putini mai practica din pacate acum.

Modifică Setările