Botoşani

articolul anterior articolul urmator

Operă de artă absolut uimitoare realizată printr-o tehnică inedită. Unde poate fi văzută şi cine a realizat-o

0
16 May 2022 16:25:42
Autor: Cosmin Pătraşcu Zamfirache
Tabloul lui Daniel Relenschi de la Dorohoi FOTO Daniel Relenschi
Tabloul lui Daniel Relenschi de la Dorohoi FOTO Daniel Relenschi

Botoşaneanul Daniel Relenschi, unul dintre cei mai talentaţi pictori tineri din România, a creat o nouă lucrare surprinzătoare. Este vorba despre o pictură 3 D, în straturi de sticlă. De altfel, pictorul botoşănean este un pionier al acestui stil, la noi în ţară.

Daniel Relenschi, un pictor de 36 de ani, din municipiul Botoşani, este un nume greu când vine vorba mai ales de picturile 3D. Este de altfel, primul artist plastic, de la noi din ţară, care a reuşit acum 11 ani să facă o pictură 3D. Daniel Relenschi este renumit şi pentru suprafeţele neconvenţionale pe care alege să lucreze, adică inclusiv pe asfalt.

Ultima lucrare uimitoare a tânărului pictor botoşănean a fost realizată, de curând, pentru unul dintre cele mai emblematice licee din nordul Moldovei. Este vorba despre o pictură, 3D, cu straturi de sticlă, reprezentând imaginea liceului.

În onoarea oraşului natal

Daniel Relenschi a realizat această lucrare la solicitarea Centrului de Promovare Turistică din municipiul Dorohoi şi a Primăriei din localitate. Tabloul este realizat printr-o tehnică aparte, primul de acest gen pentru Daniel Relenschi, cu straturi de sticlă succesive şi o impresie uluitoare de adâncime şi tridimensional. Tabloul prezintă liceul „Regina Maria” din Dorohoi, una dintre cele mai vechi instituţii de învăţământ din zona Botoşaniului. 

Tabloul a fost dăruit, liceului, cu ocazia centenarului, sărbătorit, săptămâna trecută. Pictorul botoşănean mărturiseşte că este o lucrare cu mare valoare sentimentală, mai ales, că s-a născut şi a trăit o perioadă la Dorohoi. 

”M-am născut la Dorohoi şi am locuit acolo timp de patru ani, după care familia mea s-a mutat în Botoşani. Este vorba despre o lucrare care celebrează centenarul Liceului Regina Maria, şi sunt convins că este un tablou care va dăinui în timp. Lucrarea este prima de acest gen”, spune Daniel Relenschi. 

Lucrarea pictorului botoşănean a fost expusă şi poate fi văzută în holul de intrare al Liceului ”Regina Maria” din Dorohoi. 

Design vestimentar şi pictură 3D 

Daniel Relenschi a moştenit pasiunea pentru pictură de la mama sa, încă de la vârsta de 3 ani. În perioada liceului a ajuns să studieze design-ul vetimentar. De altfel a şi lucrat la designer de manufactură , iar apoi a avut numeroase colaborări cu designeri din toată ţara. Totodată, Daniel a descoperit tehnica 3D. A început în 2011, cu o lucrare publicitară, pe asfalt. Astfel a devenit primul pictor 3D, din România.

A continuat să lucreze pe asfalt, realizând inclusiv o lucrare în Bucureşti, cu un crater plin de apă, în care se reflecta imaginea Arcului de Triumf. Totodată a inovat din nou, reuşind să aducă această tehnică şi pe pânză dar şi pe sticlă, cu lucrări uimitoare. A realizat mii de tablouri, iar lucrările sale sunt expuse atât în România, cât şi în străinătate - de exemplu cea de la Castelul Neuburg an der Kammel din Germania.  
 
Vă recomandăm să citiţi şi:
 
Liviu Cornel Babeş, braşoveanul care şi-a dat foc pe pârtia de schi, în semn de protest faţă de crimele comunismului, comemorat de o mână de oameni
 
Biserică impunătoare, pictată de Camil Ressu acum 100 de ani, salvată de la un iminent dezastru
 
 
 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările