Botoşani

articolul anterior articolul urmator

Patru deţinuţi de la Penitenciarul Botoşani au ajuns cu traumatisme la Urgenţe: „Ei spuneau că au fost bătuţi“

0
14 Jul 2016 17:21:11
Autor: Cosmin Pătraşcu Zamfirache
Ieri seară deţinuţii au protestat pe acoperiş FOTO Cosmin Zamfirache
Ieri seară deţinuţii au protestat pe acoperiş FOTO Cosmin Zamfirache

Deţinuţii din Penitenciarul Botoşani continuă protestele. De aproape două zile aceştia scandează cerând „libertate”, ”dreptate” şi condiţii mai bune. Câţiva deţinuţi protestează pe acoperişul Penitenciarului fără apă şi mâncare. De altfel, peste 250 de persoane private de libertate au intrat în greva foamei. Patru deţinuţi au ajuns bătuţi la spital.

Protestele din Penitenciarul Botoşani continuă. Începută marţi seara, răzmeriţa deţinuţilor este departe de a se fi încheiat. Miercuri noapte, în jur de 15 deţinuţi au protestat pe acoperişul puşcăriei, strigând sloganuri şi agitând bannere făcute din cearşeafuri până după miezul nopţii. Au fost incendiate şi câteva tricouri.

Mesajele sunt aceleaşi, de la începutul protestului ”Libertate”, „Dreptate” şi ”Vrem condiţii”. Sporadic se scandează ”Hoţii, Hoţii”. Miercuri dimineaţă, lucrurile păreau să fi intrat în normal la Penitenciarul Botoşani. În jurul orei 10.00 doar 5 deţinuţi mai stăteau pe acoperiş, fără însă să mai scandeze.
 
Deţinuţii în greva foamei
 
După perioada de acalmie, în jurul orei prânzului, spiritele s-au încins din nou, iar scandările au fost reluate. Deţinuţii lovesc gratiile şi cer condiţii mai bune, dar şi ”libertate” sau ”dreptate”. În jur de 268 de deţinuţi refuză să mănânce intrând în greva foamei.

Protestele au continuat până aproape de miezul nopţii FOTO Cosmin Zamfirache
 
Ameninţări cu suicidul
 
Mai mult decât atât un deţinut a reuşit să se urce pe antena penitenciarului şi ameninţă că în semn de solidaritate cu ceilalţi deţinuţi, dacă nu se îmbunătăţesc condiţiile, se va arunca în gol. Penitenciarul Botoşani a solicitat sprijinul trupelor de intervenţie.
 
Deţinuţi bătuţi duşi la Urgenţe
 
Patru deţinuţi cu vârste cuprinse între 21 şi 32 de ani au ajuns ieri la Urgenţe, în urma protestelor. ”Au fost patru persoane cu traumatisme cranio-faciale, diverse contuzii. Ei spuneau că au fost agresaţi”, spune Petrică Rădăuceanu, medicul şef UPU Botoşani. Unii deţinuţi au precizat că au fost bătuţi de mascaţi. Cu toate acestea rănile au fost uşoare şi automat deţinuţii au plecat înapoi la Penitenciar.
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:
 
Protestul deţinuţilor de la Iaşi s-a mai domolit: 124 de persoane mai sunt în greva foamei
 
Membru CNA, reacţie la declaraţiile fostului şef al închisorilor: „Au caracter manipulator şi reprezintă un atac nepermis la două instituţii de presă“
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările