Portret/Alin Constantin Pintilie: „Deţin cea mai rapidă căzătură din istorie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alin Constantin Pintilie
Alin Constantin Pintilie

Fondatorul clubului AEM Design Racing Team şi-a descoperit pasiunea pentru motociclism din întâmplare. Regretă doar că nu are unde să se antreneze în Botoşani. Iniţial, Alin Pintilie a prins microbul vitezei la volanul maşinii.

A participat la mai multe curse auto, a luat şi câteva premii, dar de când a cunoscut puterea motocicletelor, cursele auto au devenit o amintire. „Prima dată când am mers cu motocicleta, am zis că nu mă mai sui în spate cât trăiesc eu. Nu sfătuiesc pe nimeni, care are permis de conducere, să se suie în spatele unui motociclist. Nu ştiu dacă am făcut doi kilometri. M-am dat jos şi am continuat să tremur pentru aproape jumătate de oră. Este alta senzaţie în spate“, ne-a povestit Alin Pintilie.

„Mi-am pierdut memoria pe termen scurt“

Primul motor l-a avut timp de un an. Apoi a simţit nevoia de a încerca motoare din ce în ce mai puternice pentru a-i hrăni nevoia de viteză şi performanţă. Râde şi acum de căzăturile care i-au perfecţionat abilităţile de conducere.

„Cred că deţin cea mai rapidă căzătură din istoria motociclismului. Am apucat să fac numai 200 de metri. Cauciucurile nu erau încălzite, frânele slăbuţe şi am prins o bucată de asfalt schimbată recent. Mi s-au întors coarnele şi am căzut pe umăr, însă la o viteză mică. Cea mai dură a fost pe tronsonul Târgul Frumos-Roman. Era un dâmb în asfalt şi, după ce l-am luat în plin, am sărit în cap. Mi-am pierdut memoria pe termen scurt, însă mi-am revenit“, a mai spus Alin.

Investiţie de 10.000 de euro

Până acum a investit în pasiunea sa înjur de 10.000 de euro şi nu are de gând să se oprească.

„Aproape toţi banii îi bag în motociclism. Nu chiar toţi pentru că mai am şi nevastă acasă, însă în mare parte se duc pe motociclete“, a mărturisit Alin. Singurul său regret este că nu are unde să se antreneze, visul său fiind să participe la competiţii naţionale. Pentru a se învăţa cu traseul, practicanţii de motociclism-viteză din oraş se duc la Bacău, unde se întrec pe un circuit de carting.

„Strada e pentru plimbare. Şoferii nu te văd în oglinzi. Trebuie să fii tu atent în locul lor. Nu prea ai cum să practici motociclismul-viteză. Noi încercăm să mergem la campionatul naţional anul acesta. Vrem să concurăm într-un cadru organizat, cu salvare, cu tot ce trebuie“, a declarat în final motociclistul.

Ca să se pregătească pentru competiţie, tânărul „prinde viteză“, o dată la două săptămâni, pe pistele din Bacău.

Profil

Născut: 21 aprilie 1979, Botoşani.
Studii: Colegiul Tehnic „Gh. Asachi“, Botoşani.
Familie: Căsătorit, fără copii.

Întrebări şi răspunsuri

Cât de mult înseamnă costumaţia?
Costumaţia joacă un rol foarte important. Dacă nu este vorba de un impact frontal şi eşti echipat corespunzător ai toate şansele să scapi nevătămat în urma unui accident.

Ai vrut să renunţi în anumite momente?
După o căzătură îţi vine să vinzi tot. Nu-ţi mai trebuie. După două-trei zile îţi revine sentimentul. Dacă eşti pasionat, îţi repari motocicleta şi revii pe două roţi.

Familia ţi-a acceptat pasiunea?
Nu a încercat nimeni să mă determine să renunţ. Toţi m-au sfătuit să am mare grijă, însă nu am întâlnit până acum reticenţă din partea familiei.

Ce-i place
Iubeşte la nebunie motocicleta. Alin mai este pasionat şi de automobilism, însă, dacă ar fi pus în postura sa aleagă, motocicleta ar fi pe prim plan.

Ce nu-i place
Pista. Nu vrea să intre în contact niciodată cu asfaltul. Nu suportă spaghetele. De fiecare dată când este servit la masă cu acest fel refuză. Preferă să rămână flămând.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite