Botoşani

articolul anterior articolul urmator

Cum au ajuns sute de asistaţi social să prospere pe banii statului român jucând la păcănele şi pariuri sportive

5
5 Sep 2019 10:38:16
Autor: Cosmin Pătraşcu Zamfirache
Peste 200 de asistaţi social au băgat bani la păcănele FOTO ziare.com
Peste 200 de asistaţi social au băgat bani la păcănele FOTO ziare.com

Peste 200 de asistaţi social din judeţul Botoşani vor fi nevoiţi să dea banii înapoi la stat după ce au jucat la păcănele sau la pariuri sportive. Aceştia au folosit pomana statului pentru a câştiga sume mari de bani la jocurile de noroc, bani pe care nu i-au mai declarat.

 
Sute de asistaţi social din judeţul Botoşani sunt jucători înfocaţi la păcănele sau pariuri sportive. Mai mult decât atât aceştia fac bani serioşi la jocurile de noroc. 

Inspectorii Curţii de Conturi dar şi ai AJPIS, agenţia care asigură acordarea ajutoarelor sociale, au depistat numai în municipiul Botoşani în jur de 250 de asistaţi social împătimiţi ai jocurilor de noroc dar care nu şi-au declarat veniturile. Aceştia au câştigat sume importante la păcănele sau pariuri sportive dar au continuat să încaseze şi ajutoare sociale. 

Unii dintre aceştia ar fi ”investit” banii primiţi de la stat în jocuri de noroc. Conform raportului Curţii de Conturi este vorba despre alocaţii oferite pentru susţinerea familiei dar şi de ajutoare pentru venitul minim garantat. O parte a asistaţilor aveau depozite bancare mai mari de 3000 de lei.  Aceştia vor trebui să dea înapoi banii primiţi de la stat.
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:
 
FOTO Câţi bani vrea să dea Primăria Focşani pe un bloc nelocuit de ani buni, după ce tocmai a demolat un imobil pentru asistaţi social
 
Sărăcia urii
 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Radu Mircea
5.09.2019, 12:32:25

# Daca-i bea era mai bine ???

0 (2 voturi)
Mihai Popescu
5.09.2019, 15:51:11

Nu ma intereseaza asistatii sociali cu ajutoare de 500 lei/luna. Eu am pensie specila de 9.000 lei/luna dupa 25 de ani de stat in cizme si sunt f.f. multumit. Niciodata nu a fost asa de bine.

Hastur
5.09.2019, 20:35:38

Domnule Popescu.Cine te-a oprit sa "stai" in cizme? De asemenea exista 6.5 milioane de asistati social din care 3.5 milioane sunt copii care iau alocatii si vreo 1.5 milioane persoane cu dizabilitati.Sa zicem ca nu ne intereseaza cati dintre cei 1.5 milioane sufera intradevar de dizabilitati.Si tot mai raman vreo 1.5 milioane de incasatori de ajutor social pt. diverse.O gramada de bani se duc aici.Si totusi nu te intereseaza.Nu e interesant ca vezi aceste risipe de bani selectiv? Cum se numeste asta?

Mihai Popescu
5.09.2019, 20:46:21

Pai sa le taie ajutoarele sociale si sa ne mai mareasca noua pensiile.

Hastur
5.09.2019, 21:12:55

Domnule Popescu.Pai mai inainte spuneai ca nu te intereseaza.