Botoşani

articolul anterior articolul urmator

Un copil de un an a murit cu zile. Avea rahitism, anemie severă şi provenea dintr-o familie săracă şi numeroasă

2
9 Jul 2018 09:43:20
Autor: Cosmin Pătraşcu Zamfirache
Copilul a fost dus de urgenţă la spital FOTO botosaninews.ro
Copilul a fost dus de urgenţă la spital FOTO botosaninews.ro

Un copil de numai un an din satul botoşănean Rădeni a murit din cauza anemiei severe. Micuţul era în pragul rahitismului şi provine dintr-o familie foarte numeroasă şi nevoiaşă. Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului s-a sesizat în acest caz.

Un copil de un an din satul botoşănean Rădeni a murit vineri la spital. Cazul a intrat în atenţia Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Proecţia Copilului deoarece micuţul ar fi murit din cauza anemiei severe şi totodată era rahitic. 

 
Copil cu anemie severă într-o familie nevoiaşă
 
Vineri seară, copilul a fost adus cu ambulanţa la Unitatea de Primire a Urgenţelor de Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean din Botoşani. Micuţul din satul Rădeni, comuna Frumuşica era în stare foarte gravă. În ciuda eforturilor medicilor, copilul a decedat la scurt timp. 

Din primele investigaţii s-a ajuns la concluzia că micuţul din Rădeni suferea de anemie severă şi rahitism. Copilul provenea dintr-o familie numeroasă, cu alţi 8 copii şi cu o situaţie materială precară. Cazul a ajuns în atenţia DGASPC Botoşani pentru a vedea cum a ajuns copilul în această stare dar şi de ce a fost dus aşa de târziu la medic. 
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:
 
Un copil şi-a pierdut viaţa după ce s-a dezechilibrat şi a căzut de pe bicicletă sub roţile unui autocamion
 
Un copil de 2 ani a murit înecat
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Lordoflight
9.07.2018, 10:06:00

Unde este statul protectionist? Unde sunt institutiile statului care ar trebui sa apere copii? Unde e asistenta sociala? Nenorocitilor! va arde doar de furtisaguri si de cum sa scapati de puscarie. Pacatele voastre se rasfrang asupra noastra a tuturor. Un suflet nevinovat s-a dus inapoi la Dumnezeu din cauza voastra! a Statul Mafiot. Nenorocitilor!

Stefan din Nord
9.07.2018, 10:42:21

Unde sunt si vecinii care ar fi trebuit sa sune medicul din comuna si sa-i spuna de starea deplorabila a micutului ? Iar acesta sa sune mai departe la autoritatile indrituite cu astfel de cazuri de rele tratamente