Botoşani

articolul anterior articolul urmator

Un patron botoșănean atrage mirii în local cu excursii exotice

0
5 Aug 2011 07:54:44
Autor: Adrian Sorodoc
Mirii care aleg restaurantul din apropierea gării primesc o excursie gratis de şapte zile în străinătate
Mirii care aleg restaurantul din apropierea gării primesc o excursie gratis de şapte zile în străinătate

Patronul unui restaurant oferă vacanţe gratis în străinătate tinerilor care fac nunta în sala lui. Omul de afaceri vrea în acest mod să fie sigur că are clienţi  săptămânal până la sfârşitul anului viitor.

Lui Gheorghe Iavorenciuc, patronul unui restaurant din municipiul Botoşani, i-a venit o idee originală de a atrage clienţi după ce a vizitat peste 80 de ţări. Este convins că o excursie gratis în Europa este de nerefuzat şi că, prin această ofertă, va aduce în local tineri dornici să-şi facă petrecerea de nuntă. El va suporta toate cheltuielile legate de transportul şi cazarea mirilor care plătesc închirierea restaurantului.

Nuntă cu cel puţin 100 de persoane

Singura condiţie este ca însurăţeii să-şi rezerve sala cu cel puţin şase luni înainte de marele eveniment din viaţa lor şi să plătească un avans de 200 de euro. „Practic, ei îşi vor plăti din acest avans o parte a excursiei. Cu banii din avans eu le cumpăr din timp biletele de avion şi camerele de hotel. Dacă le cumpăr de acum pentru la anul, atât biletele de avion cât şi cazarea sunt mult mai ieftine“, dezvăluie Iavorenciuc ce tip de calcule a făcut.

De exemplu, dacă rezervă locuri la Paris de acum pentru anul viitor, o cameră la un hotel de trei stele costă 30 de euro pe zi, iar un bilet dus-întors cel mult 150 de euro. „Le pot oferi din partea restaurantului un sejur de şapte zile la Paris, Barcelona, Roma, Milano, Veneţia sau Madrid. Eu am fost în toată lumea şi ştiu de unde să cumpăr cele mai ieftine bilete de avion şi camere de hotel“, a explicat Gheorghe Iavorenciuc.

Omul de afaceri mai are o condiţie: anume ca nunta să fie mai mare de 50 de perechi, ca să câştige şi el ceva de pe urma afacerii. Până în prezent, patru perechi de tineri au ales să profite de pe urma ofertei restaurantului.

Alina Ichim va fi una dintre miresele care se poate lăuda deja că are asigurată luna de miere, în septembrie anul viitor, după ce va dansa în localul lui Iavorenciuc. „Eu şi acum cred că este o glumă. Ca idee de marketing este bună şi cred că mulţi vor alege să facă nunta aici. Oricum, n-aş alege Parisul şi nici Italia, pentru că am fost acolo. Cred că în Barcelona aş prefera să merg împreună cu viitorul meu soţ“, a spus Alina Ichim.
Gheorghe Iavorenciuc nu este singurul patron din Botoşani care vine cu oferte inedite pentru a-şi atrage clienţi de nunţi. Patronii unui restaurant din centrul oraşului au renunţat de anul acesta să mai ceară bani pentru sală, aşa cum se obişnuia până acum.

„Nu mai închiriem sala pe bani cu condiţia ca mirii să plătească personalul care serveşte la nuntă în seara respectivă şi să comande mâncarea la noi la restaurant. Pot să aducă şi băutura de acasă, dar meniul ce ţine de bucătărie trebuie să-l plătească pentru că altfel nu este rentabil“, a spus Marius Herghelegiu, patronul resturantului. Cu această ofertă, localul şi-a câştigat clienţii şi pentru anul viitor, mulţi tineri făcându-şi rezervări pentru nunţi încă de pe acum.

Numărul căsătoriilor a scăzut la jumătate

Aceste oferte nu sunt deloc întâmplătoare atâta vreme cât tot mai puţine cupluri aleg să se căsătorească în ultima vreme. Numărul căsătoriilor înregistrate la Starea Civilă din Botoşani a scăzut drastic anul acesta.
„În urmă cu un an sau doi aveam zile când oficiam şi câte 40 de căsătorii. Anul acesta, într-o lună, avem în jur de 100. Spre exemplu, luna trecută doar 110 cupluri au trecut pe la «Starea civilă». Probabil că, din cauza crizei finanaciare, lumea nu are bani de nuntă şi renunţă să se mai căsătorească“, a declarat Costel Gabor, ofiţerul de Stare Civilă din Botoşani.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările