Botoşani

articolul anterior articolul urmator

Un primar din România dă gratuit case şi locuri de muncă celor care vor să se mute la el în comună. Preferate sunt familiile cu mulţi copii

30
1 Jan 2016 16:51:15
Autor: Cosmin Pătraşcu Zamfirache
Costel Nazare, primarul din Conceşti FOTO botosaneanul.ro
Costel Nazare, primarul din Conceşti FOTO botosaneanul.ro

Un primar botoşănean este dispus să ofere gratis locuinţe şi un loc de muncă celor care vor să se mute la el în comună. Edilul spune că a luat această decizie fiindcă populaţia a scăzut dramatic şi este tot mai îmbătrânită.

Comuna Conceşti se află în judeţul Botoşani, la aproximativ 70 de kilometri de municipiul Botoşani, aproape de graniţa nordică a României. Este o comună care moare încet, dar sigur. Mulţi tinerii au plecat de multă vreme să lucreze în ţările Uniunii Europene, şi-au luat familiile şi nu mai vor să se întoarcă la coarnele plugului sau la muncile istovitoare din miezul verii. 
 
Populaţia comunei aproape s-a înjumătăţit în ultimii 30 de ani, ajungând astăzi să mai numere doar puţin peste 2000 de suflete. Majoritatea sunt bătrâni care îşi duc zilele cum pot şi încearcă să are ogoarele părinteşti. Primarul comunei, Costel Nazare, priveşte cum satele din comună devin din ce în ce mai pustii şi mai îmbătrânite. 
 
Spune că satul are perspectivă, pământul este bun, afacerile în agricultură ar merge, este loc şi pentru mici industrii, dar oamenii lipsesc. Şcoala şi grădiniţa sunt noi. Păcat că nu mai prea sunt copii. Înainte de venirea sărbătorilor de iarnă, edilul a găsit o idee salvatoare. Şi a şi început să o pună în practică.
 
Case gratuit la Conceşti
 
Primarul Costel Nazare spune că este dispus să cumpere case abandonate sau nefinalizate la el în comună, să le refacă şi să le ofere celor care vin să locuiască la Conceşti. Practic, primarul dă case gratuit tuturor celor ce se mută la el în comună. ”Am luat această decizie pentru că populaţia scade dramatic în comună. A trebuit să facem ceva. Este o idee pe care deja o punem în practică. Prin hotărâre de Consiliu Local am şi alocat bani pentru această măsură”, precizează Costel Nazare. Şi într-adevăr prin hotărâre de Consiliul Local, a fost alocată într-o primă fază suma de 250.000 de lei, urmând ca fondurile să fie suplimentate în funcţie de necesităţi. Iniţial vor fi puse la dispoziţie 5 case.
 
Cu cât mai mulţi copii, cu atât mai bine
 
Mai mult decât atât, Costel Nazare precizează că favorite sunt familiile cu copii. Cu cât mai mulţi cu atât mai bine. De altfel primarul spune că vrea să crească o nouă generaţie la Conceşti, care să ridice comuna. Edilul spune că le găseşte şi locuri de muncă imigranţilor, pe lângă locuinţe. ”Vor găsi cu siguranţă şi loc de muncă. Îi vom ajuta. Dacă vin mai mulţi, ne gândim să suplimentăm până la 12 case”, adaugă primarul. Totodată casele vor avea băi şi toate condiţiile necesare traiului. Comuna beneficiază de canalizare, curent electric, cablu tv şi chiar internet. Primarul spune că, odată cu luna ianuarie, aşteaptă şi pe cei dornici să se mute la Conceşti.
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:
 
Primăria Chişinăului s-a împrumutat de la bănci pentru a achita salariile angajaţilor
 
Motiv de făloşenie în Banat: Timişoara are unul dintre cele mai frumoase centre istorice din ţară. Primarul Robu a inaugurat proiectul înainte de a fi gata
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

30 Comentarii

Adrian Foangă
1.01.2016, 17:39:45

Seamana cu Al Bundy, sa speram ca nu e la fel de "glumet".

+1 (5 voturi)
Roman liber
1.01.2016, 18:52:56

Comentariu considerat abuziv.

marius cristian
1.01.2016, 19:46:50

daca doreste sa aciueze imigranti , pardon refugiati , sa se pregateasca a construi si o moschee , iar la cantina publica numai meniuri halal , iar pasaricile locale ori adopta portul islamic integral , or vor cunoaste deliciile si beneficiile sexului surpriza cu dragan circumcis....

-9 (13 voturi)
Steve Red
1.01.2016, 20:30:31

cum naiba de are ista case si locuri de munca de distribuit pe gratis ? E chiabur, sau satul e mosia lui ?

-4 (10 voturi)
Neculai Rubin
1.01.2016, 20:57:44

Acum, nu stiu cine ar da navala sa se mute cu toata familia unde agati harta in cui. Apoi, ce promite dom' primar este de perspectiva si daca la alegerile care stau sa vina pierde postul la primarie si vine altul care spune ca are alte prioritati ?

+2 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (30)