Botoşani

articolul anterior articolul urmator

Violenţa în şcoli combătută cu controale în baruri

0
14 Mar 2013 17:29:12
Autor: Miruna Luca
Politistii botosaneni vor efectua controale in baruri FOTO Adevarul arhiva
Politistii botosaneni vor efectua controale in baruri FOTO Adevarul arhiva

Poliţiştii botoşăneni desfoşoară în această perioadă ample acţiuni de prevenire a violenţei în unităţile de învăţământ din judeţ.

 

 

Activităţile poliţiştilor se desfăşoară în cadrul Planului naţional privind asigurarea unui climat de siguranţă publică în şcoli dar şi în afara unităţilor de învăţământ. O astfel de activitatea s-a desfăşurat în urmă cu două zile, când oamenii legii au luat la rând barurile şi unităţile de alimentaţie publică, pentru a identifica elevii care absentează de la ore. În urma acestui control, poliţiştii au depistat numai puţin de 47 de elevi. 
 
 Oamenii legii au informat atât părinţii cât şi profesorii, pentru a lua măsurile necesare care se impun.  Mai mult, în vizorul poliţiştilor au intrat şi grupurile de tineri din apropierea unităţilor de învăţământ.  
Politistii vor sta de vorbă şi în clase cu elevii şcolilor din Botoşani şi Dorohoi. 
 
“Principalele activităţi din cadrul campaniei constau în întâlniri cu elevii în cadrul cărora tinerii vizionează filmul educativ „Cheia e la tine!” ce prezintă cazuri concrete ale unor deţinuţi aflaţi în Penitenciarul pentru minori din Craiova şi în Penitenciarul pentru femei Târgşor. Acesta constituie baza unor dezbateri despre consecinţele juridice şi sociale ce decurg din adoptarea unor comportamente antisocial”, spun reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani. 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările