Brăila

articolul anterior articolul urmator

Asistentul medical care a violat zeci de femei pe secţia unde lucra a fost liberat condiţionat. Cât a executat din pedeapsa de 8 ani la care fusese condamnat

13
11 Jan 2020 15:26:30
Autor: Valentin Trufasu
Viorel Milcu a fost eliberat din închisoare după mai puţin de 3 ani Foto: obiectivbr.ro
Viorel Milcu a fost eliberat din închisoare după mai puţin de 3 ani Foto: obiectivbr.ro

Judecătorii au decis că Viorel Milcu, bărbatul de 61 de ani care seda şi viola pacientele internate la Spitalul de Urgenţă din Brăila, îndeplineşte toate condiţiile cerute de lege pentru a fi pus în libertate.

Tribunalul Brăila a confirmat, pe 10 ianuarie, decizia Judecătoriei Brăila care hotărâse pe 9 decembrie 2019 ca Viorel Milcu (61 de ani), asistentul medical condamnat la 8 ani de închisoare, să fie liberat condiţionat. Chiar procurorul de şedinţă a motivat că asistentul medical trebuie eliberat pentru că, pe parcursul executării pedepsei, bărbatul a obţinut 8 recompense pentru bună purtare, nu i s-a aplicat nicio sancţiune pe perioada detenţiei, nu are antecedente penale şi şi-a achitat obligaţiile civile stabilite de instanţă.  

Viorel Milcu ceruse anterior de trei ori să fie liberat condiţionat, dar comisia de individualizare a regimului de executare a pedepselor privative de libertate din  Penitenciarul Brăila s-a opus pentru că acesta nu îşi achitase integral obligaţiile civile, fiind vorba de daunele morale şi cheltuielile de judecată.

Instanţa a constatat că, pentru a putea fi liberat condiţionat, Viorel Milcu trebuia să execute 1.461 de zile de închisoare, iar până pe 30.09.2019, când a fost întocmit procesul verbal de către  comisia de individualizare a regimului de executare a pedepselor privative de libertate, executase 208 zile suplimentar faţă de cât reprezenta fracţia obligatorie.

Asistentul medical a stat în arest preventiv 904 zile, i s-au scăzut 180 de zile în baza recursului compensatoriu şi a executat 585 de zile de închisoare în penitenciar.

Viorel Milcu a dat o declaraţie aiuritoare în faţa instanţei înainte de pronunţarea verdictului de către Judecătoria Brăila, susţinând că a fost nevoit să îşi ”distrugă” un cont de pensii private ca să achite daunele morale în sumă de 15.000 de euro pe care fusese obligat să i le plătească unei adolescente de 17 ani pe care a violat-o.

Cazul a a stârnit un puternic sentiment de revoltă în rândul brăilenilor după ce anchetatorii au stabilit că Viorel Milcu s-a folosit timp de opt ani de calitatea sa de asistent medical la Spitalul de Urgenţă din Brăila pentru a le administra medicamente cu efect sedativ şi somnifer pacientelor de pe secţia unde lucra, inducându-le o stare de somn ca să le poată apoi viola.

Dat de gol de analizele ADN

Curtea de Apel Galaţi a pronunţat, pe 22 februarie 2018, verdictul definitiv în acest caz, care a scandalizat opinia publică în urmă cu patru ani. Viorel Micu a fost condamnat la opt ani de închisoare pentru viol şi obligat să-i plătească daune morale de 15.000 de euro uneia dintre victime.

Pe 7 iulie 2015, o adolescentă internată pe secţia Chirurgie a Spitalului de Urgenţă din Brăila îl reclama pe asistent pentru viol. Fapta s-ar fi petrecut chiar în salonul unde tânăra de 17 ani era internată, după ce asistentul medical i-a administrat un medicament care i-a indus o stare de somn. La scurt timp, a ieşit la iveală faptul că tânăra ar fi întreţinut raporturi sexuale cu prietenul său şi s-ar fi temut să le spună părinţilor, preferând să dea vina pe asistentul medical.

"Se pare că pacienta a fost pe la prietenul ei vineri după-amiază, unde a avut contact sexual, după care a ajuns la UPU, cu dureri inghinale. A fost preluată de dr. Botezatu şi i s-au administrat calmante şi antibiotice, urmând ca a doua zi, după toate investigaţiile, să i se facă şi intervenţia chirurgicală pentru criza de apendicită. A fost internată în primul salon de lângă ATI, împreună cu o altă pacientă, iar seara i s-a făcut perfuzia de către asistentul nostru. Apoi, ea a reclamat că asistentul ar fi violat-o în timp ce i se administra perfuzia", declara atunci medicul Mihail Iugulescu, director la acel moment al Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila.

Asistentul medical chiar s-a arătat ofensat de acuzaţiile aduse, iar tatăl fetei care îl acuzase de viol şi-a cerut scuze atunci faţă de acesta. După două săptămâni, în urma analizelor ADN care s-au efectuat, s-a constatat că acuzaţiile adolescentei erau întemeiate. ”Probele ADN arată prezenţa lichidelor comunicante ale bărbatului în vârstă de 61 de ani în secreţiile vaginale recoltate de la fată”, au concluzionat anchetatorii. 

Le administra pacientelor medicamente cu care le inducea o stare de somn

Oamenii legii au constatat ulterior că asistentul medical îşi făcuse un obicei din violarea pacientelor internate pe secţia unde muncea, după ce în prealabil le administra medicamente cu care le inducea o stare de somn.

“Le administra medicamente cu efect sedativ şi somnifer pacientelor internate în unitatea spitalicească, aspect reliefat şi de martore, coroborat cu fişele medicale ale acestora, declaraţiile medicilor, condicile de prescripţii din farmacie şi celelalte documente puse la dispoziţie de spital”, susţin procurorii.

Poliţiştii au audiat zeci de paciente care s-au internat pe secţia de Chirurgie a Spitalului de Urgenţă din Brăila începând cu 2010, toate confirmând comportamentul asistentului medical.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

13 Comentarii

Smeritu Pahomie
11.01.2020, 15:46:09

......pai cum sa nu aiba "buna purtare"...? N-a fost niciodata violent ....de aia si adormea victimele ....ca sa nu fie nevoit sa aplice forta.... ...la fel si germanul care-si otravea colegii......nu a fost niciodata violent....... ....ILIESCU ...la fel .....n-a tras un pumn in viata lui....dar a ucis 1200 de romani....

+13 (13 voturi)
Comisaro Cattani Mihai
11.01.2020, 15:54:37

Parinte sa ne rugam sa scapam de ciuma bubonica UE si USA in ce hal de dezastru general am putut ajunge cu ei,ALOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO NUMAI IESE NICI UN SECURIT TERMINAT SA FACA REVOLUTIE,ACUMA NU MAI ESTE GENOCID DE 30 DE ANI?!!!

-4 (10 voturi)
Comisaro Cattani Mihai
11.01.2020, 15:48:30

ASA cum se aduc muncitori in constructi din tari asiatice sa se aduca si medici si aceste gunoaie umane demise in masa din toate judetele tari!!! SANATATEA in Romania a ajuns mai rau ca pe timpul razboiului pe timpul lui pingelica era mai mine chiar mult mai bine era si pe timplul colhozului lui GHEORGHE DEJ cu UE si USA suntem de 30 de ani acesti hoti si nenorociti care au pus tara pe butuci si au saracit Romania UAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA JOS UE JOS USA!!!AFARA CU EI DIN TARA!!!!!!!

-3 (9 voturi)
Tomescu Tom
11.01.2020, 15:51:18

Breee ...toate ce le facuse individul ala ... erau " crime cu premeditare " ... Individul actiona pe baza unui plan dinainte facut ... .. Și totuși ..în ochii judecătorilor nu au contat deloc zecile de cazuri de viol în care Viorel Milcu a fost autor ? . Până la urmă , care este mesajul pe care judecătorii brăileni îl transmit cetățenilor orașului ????????? Că se poate ?

+8 (8 voturi)
Geo Geo
11.01.2020, 15:53:17

Vai de acei judecatori care nu stiu sa aplice legea. Asa justitie, asa natiune.

+8 (8 voturi)

Vezi toate comentariile (13)