Asistentul coordonator al corpului B din Spitalul de Urgenţă din Brăila a fost suspendat din funcţie. Ce acuzaţii îi aduc procurorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valentin Pătârlăgeanu Foto: obiectivbr.ro
Valentin Pătârlăgeanu Foto: obiectivbr.ro

Valentin Pătârlăgeanu a ajuns în colimatorul anchetatorilor după ce în spaţiul public au apărut imagini cu o instruire organizată pe holul unităţii medicale, unde s-au înghesuit zeci de cadre medicale.

Valentin Pătârlăgeanu, asistentul coordonator al corpului B din Spitalul de Urgenţă din Brăila, a fost suspendat din funcţie de conducerea unităţii medicale.

”Vă informăm că începând cu data de 30.04.2020 asistentul coordonator - corp B din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, Pătârlăgeanu Valentin, a fost suspendat din funcţie pe perioada desfăşurării anchetelor”, se precizează în adresa trimisă Prefecturii Brăila de conducerea spitalului.

Totul a pornit după ce medicul chirurg Octavian Georgescu, care este pensionar, a publicat pe pagina sa de Facebok o serie de filmări şi poze, despre care a spus că ar fi fost realizate în incinta Spitalului de Urgenţă din Brăila.

Medicul susţine că din imagini reiese că asistentul coordonator al corpului B din cadrul Spitalului de Urgenţă din Brăila, Valentin Pătârlăgeanu, a încălcat grav protocolul medical, în condiţiile în care în care ales să facă un instructaj cu zeci de cadre medicale înghesuite pe unul din holurile unităţii medicale.

La scurt timp după apariţia imaginilor în spaţiul public, Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila a declanşat o anchetă penală pentru zădărnicirea combaterii bolilor în cazul lui Valentin Pătârlăgeanu. 

”În fapt s-a reţinut faptul că, în data de 07.04.2020, într-o unitate spitalicească de pe raza municipiului Brăila, un angajat cu atribuţii de coordonare a convocat la o instruire o parte a personalului instituţiei, fără a fi respectate măsurile privitoare la prevenirea sau combaterea coronavirusului, în condiţiile în care în acea unitate era internată o persoană infectată cu COVID - 19. Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale. Precizăm că începerea urmăririi penale in rem este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, au precizat reprezentanţii Parchetului.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite