Brăila

articolul anterior articolul urmator

Autorul exploziei de la bancomatul de pe bulevardul Pallady din Capitală a fost prins. A dat o lovitură similară şi la Brăila

0
13 Nov 2020 13:40:47
Autor: Valentin Trufasu
Bărbatul suspectat de aruncarea în aer a bancomatului de pe bulevardul Pallady din Capitală FOTO digi24.ro
Bărbatul suspectat de aruncarea în aer a bancomatului de pe bulevardul Pallady din Capitală FOTO digi24.ro

Principalul suspect în cazul exploziei de la bancomatul de pe bulevardul Theodor Pallady, din Sectorul 3 al Capitalei, din mai 2019, a fost reţinut.

Poliţişii au făcut joi cinci percheziţii domiciliare, în dosarul privind explozia de la bancomat. Dosarul vizează infracţiuni de furt calificat, distrugere şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Percheziţiile au avut loc după ce în urmă cu o zi, a fost oprit în trafic un bărbat de 37 de ani, persoană cu dublă cetăţenie, principal suspect în dosar. Poliţiştii au găsit în maşina în care se afla el telefoane mobile, staţie de emisie recepţie, cagule, măşti, spray iritant-lacrimogen, mănuşi de diferite tipuri şi articole vestimentare. După audieri, bărbatul a fost reţinut şi apoi arestat.

Cercetările în acest caz au început în 20 mai 2019. Anchetatorii au ajuns la concluzia că persoanele implicate în acest dosar ar fi săvărşit şi alte fapte, pe teritoriul României, toate acestea fiind preluate pentru continuarea activităţilor.

Faptele în care bărbatul ar fi fost implicat:

– la data de 20.05.2019, în jurul orei 04:00, împreună cu o altă persoană ce urmează a fi identificată, având feţele acoperite, s-au deplasat la bancomatul amplasat în incinta unei agenţii, situată în Bucureşti, Bld. Theodor Pallady, sector 3, unde au introdus, în fanta destinată eliberării banilor din ATM, un dispozitiv metalic artizanal, denumit generic ,,pizza-slide,”ce conţinea o materie explozivă, deţinută fără drept, compusă dintr-un amestec pirotehnic.

În urma detonării s-a produs o deflagraţie din care a rezultat distrugerea ATM-ului, a sediului agenţiei, precum şi a bunurilor din interiorul acesteia, bărbaţii pătrunzând în sediul agenţiei, în spaţiul neaccesibil publicului de unde au fost sustrase sume de bani, mijloacele folosite fiind de natură să pună în pericol alte persoane ori bunuri.

Valoarea totală a prejudiciului, incluzând şi pagubele aduse agenţiei în urma exploziei, este de aproximativ 800.000 lei. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvărşirii infracţiunilor de furt calificat, distrugere şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

– la data de 17.11.2018, în jurul orei 01:30, acesta împreună cu alte două persoane, ce urmează a fi identificate, având feţele acoperite, au pătruns fără drept în locuinţa unor persoane, într-un sat din judeţul Călăraşi, unde prin exercitarea de violenţe, i-au imobilizat şi au sustras bani şi bijuterii, valoarea totală a prejudiciului cauzat fiind în sumă de 65.000 lei.

În momentul părăsirii locuinţei, bărbaţii au lăsat persoanele vătămate legate cu cătuşe. În acest caz cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de talhărie calificată şi lipsire de libertate în mod ilegal.

– de asemenea, la data de 21.02.2019, în jurul orei 06:10 împreună cu o persoană ce urmeză a fi identificată, prin folosirea fără drept a unei chei mincinoase, a sustras din Bucureşti, sector 3, un autoturism marca BMW X6 ce aparţinea unei societăţi comerciale, valoarea prejudiciului cauzat fiind de aproape 120.000 lei. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

– la data de 06.03.2019, în jurul orei 04:00, împreună cu o altă persoană ar fi folosit o materie explozivă, cu ajutorul căreia, cu intenţia de a sustrage sumele de bani aflate în interior, a provocat explozia unui ATM amplasat într-o comună din judeţul Brăila, fiind provocate distrugeri acestuia, dar şi distrugeri şi degradări ale sediului agenţiei bancare, valoarea totală a prejudiciului cauzat fiind în sumă de peste 33.000 lei, mijloacele folosite fiind de natură să pună în pericol alte persoane ori bunuri. În acest dosar cercetările sunt continuate sub aspectul săvărşirii infracţiunilor de tentativă la furt calificat, distrugere şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

– în noaptea de 23∕24.04.2019, împreună cu o altă persoană, prin folosirea fără drept a unei chei mincinoase, ar fi sustras din Bucureşti, sector 3 un autoturism marca BMW X1, cercetări continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

După percheziţiile din Bucureşti şi judeţul Ialomiţa, au fost identificate şi ridicate dispozitive artizanale denumite generic “pizza-slide”, substanţe cu potenţial exploziv, mai multe documente de identitate emise de diverse state, documente ce urmează a fi expertizate având în vedere că există suspiciuni cu privire la veridicitatea lor, telefoane mobile, staţii de emisie-recepţie, aparatură de bruiaj, obiecte de vestimentaţie, seturi de plăcuţe de ȋnmatriculare auto.

De asemenea, a fost găsit un autoturism marca BMW, seria 5, reclamat ca furat în anul 2019, dintr-o localitate din judeţul Ialomiţa. Autoturismul în cauză, precum şi alte două maşini au fost indisponibilizate.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Un bancomat din localitatea gălăţeană Tuluceşti a fost aruncat în aer. Hoţii au fugit cu banii

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările