Brăila

articolul anterior articolul urmator

Braconaj în masă pe Dunăre. În doar o săptămână au fost capturaţi 6 braconieri care foloseau scule industriale

0
23 Jul 2019 15:13:26
Autor: Costel Crangan
Una din bărcile sechestrate de la braconierii din Brăila FOTO Poliţia de Frontieră
Una din bărcile sechestrate de la braconierii din Brăila FOTO Poliţia de Frontieră

Cei şase au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră din sectorul Galaţi-Brăila şi s-au ales cu dosare penale. Au fost confiscate trei bărci, două motoare şi o mulţime de scule pentru pescuit industrial, printre care şi 1,5 kilometri de năvod.

În cadrul mai multor acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol, desfăşurate în decurs de o săptămână, poliţiştii de frontieră brăileni au depistat şase bărbaţi, cu vârste cuprinse între 39 şi 57 de ani, domiciliaţi pe raza judeţului Brăila, care desfăşurau activităţi de pescuit comercial, pe fluviul Dunărea, fără a deţine licenţă sau autorizaţie şi folosind unelte interzise de lege.

Ca urmare a celor constatate au fost ridicate de la braconieri, în vederea continuării cercetărilor, trei ambarcaţiuni, două motoare şi o mulţime unelte pentru pescuit industrial, printre care şi 1,5 kilometri de năvod.

Cel mai recent caz a fost înregistrat în data de 22 iulie 2019, în jurul orei 13.45, atunci când poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila,  pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice, au depistat pe malul stâng al fluviului Dunărea, în zona km. 202, pe brăileanul Tudor S., în vârstă de 38 de ani, care desfăşura activităţi de pescuit comercial neautorizat, folosind o barcă din fibră de sticlă, cu motor ataşat şi trei plase de pescuit din nailon în şase fire.

„Colegii noştri efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de pescuit comercial sau sportiv fără licenţă sau autorizaţie de pescuit şi producere, import, comercializare, deţinere sau folosire la pescuit de către persoane neautorizate a uneltelor de pescuit comercial”, a precizat Mădălina Carp, de la Poliţia de Frontieră Galaţi. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii