Brăila

articolul anterior articolul urmator

Brăila: Inculpaţii din dosarul Gazeta, în vacanţe de lux în străinătate

0
23 Sep 2010 09:14:42
Autor: adevarul
După Liviu Man (cel cu cămaşă roşie), şi Ioan Oţel (prim plan) a obţinut dreptul la vacanţă în străinătate
După Liviu Man (cel cu cămaşă roşie), şi Ioan Oţel (prim plan) a obţinut dreptul la vacanţă în străinătate

După Liviu Man, şi Ioan Oţel a obţinut de la instanţă dreptul de a petrece aproape o lună în străinătate. Aflat de trei ani la Brăila, dosarul „Gazeta" a fost amânat din nou, la cererea avocaţilor. Ziariştii judecaţi pentru şantaj primesc rând pe rând permisie să iasă din ţară.

Marţi, 21 septembrie, ziariştii implicaţi în cel mai complex dosar de corupţie care a existat vreodată în instanţele brăilene s-au prezentat la bară, însă audierile au fost amânate pentru a doua parte a lunii octombrie, la cererea avocaţilor apărării.

„Cei nouă inculpaţi, în frunte cu Man Liviu, preşedintele «Trustului Gazeta», s-au prezentat, în general, la proces, deşi trebuie să se deplasese tocmai de la Cluj. Ziarista Cocuţ Anca Elena a depus sentinţa de divorţ, pentru că acum o cheamă «Vodă», iar Oţel Ioan a solicitat ridicarea interdicţiei de a părăsi ţara în perioada 25 septembrie - 25 octombrie, pentru concediu în străinătate. I s-a aprobat până pe 21 octombrie", a precizat purtătorul de cuvânt la Tribunalului Brăila, judecător Vasilica Roş.

Solicitatea lui Oţel vine după cea formulată de însuşi Liviu Man care, în februarie a.c., a obţinut de asemenea permisiunea să plece în străinătate.

Şantaj în 20 de volume

După ce-au poposit la Brăila, ziariştii anchetaţi de DIICOT au obţinut eliberarea din arest şi ridicarea sechestrului instituit asupra bunurilor. Judecătorii le-au dat dreptate atunci când au susţinut că li s-a încălcat dreptul la apărare şi la un proces echitabil (au ridicat o excepţie de neconstituţionalitate), însă Curtea Constituţională a ajuns la concluzia că nu au fost încălcate normele CEDO.

Cei nouă ziarişti sau directori de ziare sunt acuzaţi că, din 2004 şi până în 2006, ar fi constrâns 43 de persoane, în 53 de cazuri, să încheie contracte de publicitate cu trustul. La un moment dat, dosarul „Gazeta" avea 20 de volume cuprinzând mii de pagini, circa 60 de părţi vătămate şi o mică armată de 30 de avocaţi, fără a mai pune la socoteală cei câţiva ani de cercetări.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările