Brăila

articolul anterior articolul urmator

Brăilenii sunt amendaţi pe bandă rulantă pentru că refuză să poarte mască în mijloacele de transport în comun

0
15 Jul 2020 18:04:59
Autor: Valentin Trufasu
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

Doar marţi, 14 iulie, poliţiştii au aplicat 26 de sancţiuni contravenţionale pentru neportul sau purtarea necorespunzătoare a măştii de protecţie în mijlocul de transport.

Marţi, 14 iulie, poliţiştii brăileni, împreună cu reprezentanţi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila, au efectuat mai multe verificări pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, precum şi pentru prevenirea abaterilor rutiere.

”Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Brăila au verificat mai multe autovehicule de transport persoane, fiind constatate 5 sancţiuni contravenţionale pentru neportul sau purtarea necorespunzătoare a măştii de protecţie în mijlocul de transport. De asemenea, au fost verificate 79 de societăţi comerciale, precum marketuri şi supermarketuri, farmacii, staţii de carburant, săli de jocuri de noroc, terase, dar şi pieţe”, a declarat inspectorul Laura Belciugan, purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila.

Cu ocazia verificărilor au fost aplicate 63 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 15.000 de lei, dintre care 56 conform O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 5 la Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 şi 2 la alte acte normative.

Totodată, poliţiştii locali, sub coordonarea Poliţiei municipiului Brăila, au desfăşurat acţiuni în mijloacele de transport în comun de pe raza municipiului Brăila, având ca principal obiectiv siguranţa cetăţenilor, în contextul prevenirii răspândirii COVID - 19.

”Cu această ocazie au fost aplicate 26 sancţiuni pentru neportul sau purtarea necorespunzătoare a măştii de protecţie în mijlocul de transport. Recomandăm cetăţenilor să respecte măsurile de protecţie sanitară şi de distanţare fizică pentru a-şi proteja propria sănătate şi viaţă, dar şi pentru a-i proteja pe toţi cei din jur”, este apelul reprezentanţilor IPJ Brăila.

315 brăileni au fost confirmaţi cu noul coronavirus de la începutul pandemiei, iar 14 dintre aceştia au decedat.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările