Brăila

articolul anterior articolul urmator

Bulevardul Dorobanţilor, reabilitat cu 30 milioane de euro, prezintă deja deficienţe de construcţie

0
16 Apr 2014 17:33:15
Autor: Florentin Coman
La doar câteva luni de la finalizarea lucrărilor, există deja guri de scurgere înfundate pe Bdul. Dorobanţilor  FOTO Florentin Coman
La doar câteva luni de la finalizarea lucrărilor, există deja guri de scurgere înfundate pe Bdul. Dorobanţilor  FOTO Florentin Coman

Abia trecut printr-un proces de reabilitare în valoare de circa 30 milioane de euro, bulevardul Dorobanţilor din Brăila începe deja să aibă probleme. De exemplu, în timpul zilelor ploioase din ultima perioadă, s-au observat guri de scurgere atât de înfundate încât nu mai pot capta apa pluvială, aşa cum ar fi normal.

În plus, asfaltul proaspăt turnat prezintă denivelări pe anumite zone ale carosabilului, iar unele capace de canalizare au fost fixate necorespunzător şi se mişcă sub roţile maşinilor, făcând zgomot permanent, spre nemulţumirea locatarilor blocurilor de pe bulevard. Toate acestea dau o idee despre calitatea execuţiei asigurate de firma „Tancrad” SRL Galaţi, câştigătoarea licitaţiei de atribuire a lucrărilor.

Unul dintre gaigărele înfundate se află în apropierea intersecţiei bulevardului Dorobanţilor cu Calea Călăraşilor, chiar în perimetrul unei staţii Taxi. Taximetriştii sunt revoltaţi de faptul că deja gurile de scurgere nu mai funcţionează corespunzător. La faţa locului se observă, însă, multe resturi de ţigară aruncate pe jos exact de către taximentriştii nemulţumiţi. Acestea ar putea reprezenta una dintre cauzele înfundării canalizării.

Am încercat să obţinem o explicaţie de la Primărie, însă funcţionarii nu au putut oferi un răspuns oficial despre motivul care a provocat această problemă deoarece încă nu ştiau că există astfel de situaţii pe bulevardul Dorobanţilor. "Avem două sesizări referitoare la faptul că anumite capace de canalizare nu sunt fixate corespunzător şi produc zgomot când se trece cu maşina peste ele. Urmează ca «Tancrad» să rezolve acest aspect, deoarece lucrarea se află în garanţie. Despre guri de scurgere înfundate nu aveam cunoştinţă, dar am luat notă şi vom face verificări", ne-a declarat un funcţionar din cadrul Direcţiei de Programe Europene din cadrul Primăriei Brăila.

Reabilitarea bulevardului Dorobanţilor a costat circa 30 milioane de euro, proiect cu cofinanţare europeană. Şantierul a fost deschis în 2011 şi ar fi trebuit finalizat în decembrie 2013, însă, chiar dacă la suprafaţă pare totul terminat, lucrările încă mai continuă în subteran, deoarece trebuie încheiată şi reabilitarea canalului colector de sub bulevard. Astfel, termenul limită a fost prelungit, printr-un act adiţional, până în luna octombrie a acestui an.

Citiţi şi

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii