Brăila

articolul anterior articolul urmator

Campania "Profesori cu care brăilenii se mândresc": Prof. Dan Niculescu a dat viaţă rugby-ului brăilean

0
13 Feb 2012 09:34:56
Autor: adevarul
Profesorul Dan Niculescu
Profesorul Dan Niculescu

Dan Niculescu s-a născut pe 29 ianuarie 1949 la Sibiu. Este profesor de sport la Liceul „Mihail Sebastian" şi la Liceul cu Program Sportiv din Brăila. Cu peste 44% din voturi, Dan Niculescu s-a clasat pe locul I în campania „Profesori cu care brăilenii se mândresc".

A absolvit Institutul de Educaţie Fizică şi Sport, specializarea Atletism şi Rugby, în 1976. Imediat după absolvire a venit ca profesor de sport la Liceul „Mihail Sebastian" din Brăila. Pasiunea pentru sport şi ideea că acesta este un mijloc de educaţie care ajută la dezvoltarea atât fizică cât şi psihică a individului, l-au determinat să aleagă meseria pe care o practică. „Asta mi-a plăcut şi asta am făcut", spune profesorul.

Vasile Sorohan, profesorul pasionat de chimie de la Iaşi


Vreme de 35 de ani a antrenat sute de elevi cu care a reuşit să ajungă de mai multe ori până pe locul al treilea la fazele zonale ale competiţiilor de rugby. „Cu echipa de la LPS am reuşit să ajungem mereu la fazele zonale la rugby până pe locul al treilea. La fel şi cu cei da la liceul Sebastian, am ajuns până la fazele zonale", spune Dan Niculescu.


Se consideră un tip exigent şi este conştient că recunoaşterea din partea elevilor pentru ceea ce face, vine uneori mai târziu. „Eu sunt un tip exigent când vine vorba de meserie. Ştiu că recunoaşterea vine mai târziu. Am foşti absolvenţi care şi-au dat seama ce important şi valoros este sportul. Altfel au socializat când au mers la competiţii, altfel văd relaţiile dintre oameni", ne-a povestit interlocutorul nostru.


Există însă un elev de care este mândru în mod deosebit, este unul dintre copiii care au ajuns la lotul naţional. „O performanţă foarte bună este a lui Ionel Cazan promovat la loturile naţionale, la Clubul Sportiv Steaua. Este unul dintre cei mai buni pe care i-am cules eu", ne-a mai spus Dan Niculescu.


Cea mai mare mulţumire a sa este faptul că a reuşit să „ţină steagul" la rugby din 1976 de când a venit la Brăila ca profesor şi până în prezent. Se teme însă să nu piardă spaţiul în care se antrenează copiii. Este vorba despre terenul de la Sala Polivalentă care ar putea dispărea şi fi înlocuit cu bazinul de înot. În cazul în care bazinul s-ar construi acolo, copiii ar trebui mutaţi în altă parte unde să se poată antrena.


„A existat o discuţie publică. Au fost şi arhitecţi care au spus că acolo nu ar fi locul cel mai potrivit pentru un bazin de înot. Este posibil să pierdem terenul de la Polivalentă şi să trebuiască să ne desfăşurăm activitatea în altă locaţie, asta e durerea noastră. Condiţiile cele mai bune pentru noi sunt la Polivalentă", a spus Dan Niculescu.


„Nu spun că nu trebuie bazin de înot, însă locaţia nu este cea mai potrivită. Sunt două voci care susţin asta, a arhitecţilor şi a rugbyştilor", a mai precizat profesorul.Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările