Brăila

articolul anterior articolul urmator

Cât timp rezistă coronavirusul pe diverse suprafeţe? Sfaturile specialiştilor în cazul produselor ambalate în carton sau plastic

2
1 Apr 2020 18:41:53
Autor: Valentin Trufasu
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

Un studiu experimental publicat în New England Journal of Medicine pe 17 martie 2020 punctează lucrurile pe care trebuie să le facem când aducem acasă produse ambalate în carton sau plastic.

Conform studiului experimental publicat în New England Journal of Medicine, coronavirusul rezistă între 2 şi 3 zile pe plastic şi inox, 24 de ore pe carton şi 4 ore pe cupru. Aceste rezultate subliniază atât importanţa spălatului frecvent pe mâini, cât şi dezinfectarea suprafeţelor.

”După ce aducem acasă produse ambalate în/din carton sau plastic este important să ne spălăm pe mâini. Produsele în sine le putem şterge bine cu substanţe obişnuite de curăţat în bucătărie sau le putem stoca într-un loc ferit timp de 3 zile înainte de a le atinge din nou”, precizează reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

Spre deosebire de alte epidemii (precum norovirusul sau hepatita A), transmiterea prin alimente nu este suspectată în cazul coronavirusului. De aceea este suficient să spălăm fructele si legumele înainte de a le consuma proaspete.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Smeritu Pahomie
2.04.2020, 01:03:35

Cel mai mult rezista in scuipatul si mucii suflati pe pereti sau asfalt....de aia la Wuhan dezinfectau si spalau toate strazile si cladirile orasului unde colcaiau virusii intr-o veselie...

Utilizator Adevărul
2.04.2020, 12:40:50

Comentariu considerat abuziv.

Modifică Setările