Brăila

articolul anterior articolul urmator

Centru de informare turistică în zona istorică a Brăilei. Localnicii sunt supăraţi că noul obiectiv ocupă jumătate dintr-o parcare ce deservea mai multe imobile

2
29 Jul 2015 13:56:31
Autor: Florentin Coman
Sediul viitorului centru de informare afectează în mare măsură singura parcare din zonă  FOTO F.C.
Sediul viitorului centru de informare afectează în mare măsură singura parcare din zonă  FOTO F.C.

O clădire aflată în construcţie, care va găzdui Centrul de Promovare şi informare Turistică din Brăila, a iscat controverse printre brăileni. Mulţi localnici consideră că locaţia aleasă pentru acest sediu nu a fost deloc inspirat aleasă, deoarece ocupă mai bine de jumătate din una dintre puţinele parcări existent în centrul vechi al Brăilei.

"Sunt maşini foarte multe aici. Există spaţiile comerciale, mai sunt şi locatarii blocului unde se află cinematograful Central. Parcarea era foarte utilă, iar acum s-a redus la jumătate. Sincer, nu prea văd rostul acestui centru de informare. La câte obiective turistice are Brăila, centru de informare ne trebuia...", declară brăileanul Ştefan Dumitrescu.

Sediul viitorului centru de informare se află pe Calea Galaţi şi va ocupa mai bine de jumătate din parcarea existentă lângă cinematograful “Central”. Realizarea acestui obiectiv costă 622.794,28 lei, bani asiguraţi, în proporţie de circa 85% printr-o finanţare nerambursabilă europeană. Restul sumei este acoperită cu bani de la bugetul naţional şi de la bugetul local.

"Astfel de centre de informare au fost create în mai multe oraşe din România. Scopul lor este de a fi un sprijin pentru turişti, care astfel pot identifica mai uşor ceea ce au oraşele respective mai interesant de oferit", explică Iuliana Neagu, directorul Direcţiei Program Europene din cadrul Primăriei Brăila. Sediul centrului de informare turistică va fi găzduit de o clădire modernă, din beton şi sticlă, cu aspect circular. Aceasta spune că locaţia aleasă pentru viitorul centru de informare este cea mai potrivită, în contextul în care una dintre cerinţele contractul de finanţare este ca acest punct de informare să fie într-o zonă centrală a oraşului, vizibilă din mijloacele de transport în comun.

Citiţi şi

 


 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Roman liber
29.07.2015, 15:38:10

Domnule Simionescu , inca de la intrarea in Braila , pe oricare parte,esti informat automat si gratuit : oras plin de caini,urat mirositor,gunoaie,saracacios,piete municipale urate,murdare si vechi,bulevarde neingrijite,faleza murdara,centru istoric amarat si vai de mama lui , etc.etc. Gata domnule Primar , informare turistica gratuita in 5 minute !

+1 (1 vot)
soare adrian
12.08.2015, 03:22:10

cine si ce turist strain sau roman sa vina in cocina asta de braila un oras distrus din toate punctele de vedere plini de tigani borati , cutitari , manelisti grobieni , scelerati interlopi o hidosenie de oras plin de gunoaie atat pe strada cat si in primarie si in consiliul judetean ce bine imi pare ca am plecat din mizeria aia sinistra

Modifică Setările