Brăila

articolul anterior articolul urmator

Comisar de Poliţie pălmuit şi umilit de către un individ care a refuzat să îşi pună câinele în lesă. „Nu-mi pasă că eşti poliţist! Îţi dau foc la casă şi la maşină!“

2
22 Jul 2019 13:17:33
Autor: Valentin Trufasu
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

Un incident banal la plajă s-a transformat într-un adevărat scandal, protagonştii principali fiind un comisar de Poliţie aflat în timpul liber şi un bărbat care şi-a ieşit din fire după ce i s-a cerut să îşi pună câinele în lesă, fiind nevoie de intervenţia mascaţilor pentru a-l potoli.

Curtea de Apel Galaţi l-a condamnat definitiv pe brăileanul Marian Lambru la 4 luni de închisoare pentru lovire şi alte violenţe şi ameninţare, amânând aplicarea pedepsei pentru o perioadă de supraveghere de doi ani. Individul a umilit şi pălmuit un comisar de Poliţie, Paul Flămânzeanu, pe 19 iulie 2015, în urma unui incident banal la plajă.

Comisarul de Poliţie se afla la plaja de la Chiscani, pe malul Dunării, împreună cu soţia şi o căţelusă. La un moment dat, în timp ce animalul alerga pe plajă, şi-a făcut apariţia un câine lup care a început să o alerge, deranjându-i, astfel, şi pe cei care stăteau întinşi la soare.

Comisarul Flămânzeanu a luat căţeluşa în braţe, iar la scurt timp şi-a făcut apariţia şi stăpânul câinelui, respectiv Marian Lambru, care şi-a pus animalul în lesă. Peste câteva minute, însă, a izbucnit un scandal care avea să se încheie cu intervenţia mascaţilor.

Acelaşi câine lup s-a întors şi a început să alerge căţeluşa poliţistului, moment în care soţia acestuia şi apoi ofiţerul de Poliţie au luat câinele în braţe, însă au fost zgâriaţi pe mâini de câinele lup, care încearca să prindă căţeluşa.

“După 10 minute, acelaşi câine lup s-a întors şi a început să alerge căţeluşa persoanei vătămate, moment în care soţia sa a ridicat-o cu braţele, iar câinele lup, vrând să o prindă, a sărit şi a zgâriat-o pe braţ. Văzând acest lucru, Flămânzeanu Paul a luat căţeluşa, iar câinele lup a continuat să sară şi l-a zgâriat pe braţ. Inculpatul a văzut şi a venit râzând, moment în care partea vătămată i-a solicitat să lege căţelul, pentru a evita să-l rănească”, se menţionează în rechizitoriu.

În momentul în care poliţistul i-a cerut lui Lambru să îşi pună în lesă câinele, bărbatul şi-a ieşit din fire. Mai întâi l-a pălmuit pe poliţist, iar când Paul Flămânzeanu i-a spus că este comisar, agresorul s-a dezlănţuit: “Nu-mi pasă că eşti poliţist! Îţi dau foc la casă şi la maşină. Mă piş pe tine şi pe poliţie!”.

”Ce mă, ţi-ai chemat slugile? Te bat din nou şi în prezenţa poliţiştilor!

Omul legii  a sesizat Poliţia, iar la faţa locului a fost trimis un echipaj format din doi agenţi, iar când comisarul l-a indicat pe agresor, acesta a început să îi adreseze ameninţări şi injurii la scenă deschisă: ”Ce mă, ţi-ai chemat slugile? Te bat din nou şi în prezenţa poliţiştilor! Să ai grijă, că ştiu unde stai!”.

Când poliţiştii au încercat să îl încătuşeze pe individ, au fost înconjuraţi de patru prieteni ai acestuia, care s-au interpus între Lambru şi ei, astfel că oamenii legii au chemat Serviciul de Acţiuni Speciale Brăila pentru aplanarea conflictului.

“Lucrătorii de poliţie şi-au dat seama că erau depăşiţi numeric, iar pentru a evita producerea unui conflict într-un loc public au solicitat sprijinul colegilor de la Intervenţii Rapide, pentru a-i ajuta să restabilească ordinea şi pentru a-i legitima pe Marian Lambru şi pe amicii săi. La faţa locului, s-a deplasat un echipaj operativ, iar cele cinci persoane vizate de lucrătorii de poliţie au fost conduse la sediul Poliţiei municipiului, unde au fost legitimate”, a precizat procurorul de caz în actul de inculpare.

Nici după ce a fost încătuşat şi urcat în duba Poliţie Marian Lambru nu s-a potolit. Individul i-a ameninţat şi pe mascaţi: “N-o să umblaţi în miliţieni şi o să dăm ochii şi în viaţa civilă!”

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

popescu costel
22.07.2019, 14:06:43

Curtea de Apel Galaţi l-a condamnat definitiv pe brăileanul Marian Lambru la 4 luni de închisoare pentru lovire şi alte violenţe şi ameninţare, amânând aplicarea pedepsei pentru o perioadă de supraveghere de doi ani Dacă pentru o astfel de faptă primește 4 luni cu amânare, e clar că infractorii de rang înalt din psd și-au realizat scopul=au făcut din justiție o caricatură. Trebuie să avem dreptul să purtăm pistoale, ca în America, pentru că justiția noastră e de rahat. Doar salarii foarte mari, pensii și mai mari, cu vechime de 25 de ani, răspundere ioc, iar munca făcută în bătaie de joc.

dobrita sorin
22.07.2019, 16:34:36

Genul asta de tartani, regii semintelor, ar fi usor de potolit daca 1, 2, sau cat este nevoie, sunt sinucisi in duba, pe drum...sau au incercat sa fuga de sub escorta...sau...sau....metode sunt. Daca legea este de kk, gasim alte modalitati.