Brăila

articolul anterior articolul urmator

Competiție: Peste 50 de copii participă la Turneul „Grand Prix” de şah la Brăila

0
23 Aug 2010 08:45:14
Autor: adevarul

Săptămâna aceasta, mai sunt programate alte două întreceri, un turneu de handbal şi un concurs de automobilism. Începând de mâine, Brăila intră în zodia competiţiilor sportive, fiind organizate concursuri atractive la şah, handbal masculin şi automobilism.

Mâine, la ora 14.00, se va da startul celei de a zecea ediţii a Festivalul Şahului Brăilean (Grand Prixh), la care sunt înscrişi 55 de copii şi juniori cu vârste cuprinse între 5 şi 12 ani. Confruntarea se desfăşoară la Cantina Sport, în organizarea Direcţiei Judeţene de Tineret şi Sport (DJTS) Brăila şi a CS „Orizont 64" Brăila.

„Este a zecea ediţie, a devenit în timp o competiţie de mare tradiţie. Primele trei turnee au fost în agenda FIDE - Federaţia Internaţională de Şah, iar următoarele cinci au fost transformate în turnee de şah rapid. Ediţia din 2008 a fost cea mai importantă din România. Au participat 135 de jucători din România, Bulgaria şi Republica Moldova, cinci mari maeştri şi şapte maeştri internaţionali", ne-a precizat Ionel Balcan, preşedintele CS „Orizont 64" Brăila.

Unul dintre participanţii de atunci a fost Cristian Chirilă, campion mondial la categoria 16 ani, actual mare maestru al şahului.

Ultimele două ediţii au fost incluse în circuitul „Grand Prix junior". Se anunţă premii surpiză. La penultima ediţie, au fost puse la bătaie premii de 8.000 de lei, cele mai mari din România la o competiţi de şah.

Handbal pentru juniori, automobilism pentru seniori

Miercuri, la sala de sport a Liceului cu Program Sportiv (LPS) începe Turneul de pregătire la handbal, organizat de către DJST şi LPS Brăila. Participă juniori din mai multe judeţe.

Schimbări de criză: La loc comanda pentru unificarea DJTS! Vezi aici ce se va întâmpla cu cele două instituții brăilene

Ultimul eveniment sportiv, dar nu cel de pe urmă, este Cupa „Avia Travel" la automobilism, desfăşurat sâmbătă, 28 august.

„La concurs, participă automobilişti cu vârste peste 18 ani, desigur, atât bărbaţi cât şi femei, potrivit regulamentului. Evenimentul este organizat de Direcţia pentru Sport şi CS „MotorSport" Brăila", a precizat Mircea Cărbunaru, consilier în cadrul Direcţiei pentru Sport Brăila.

Plicuri filatelice pentru şahişti

„Anul acesta, fondul de premiere pentru micii şahişti este de 3.500 de lei, pus la dispoziţia noastră de către fondatorul şi sponsorul turneului, Viorel Balcan. La acesta, se adaugă premiile speciale ale clubului nostru. Toţi participanţii vor primi diplome şi plicuri filatelice din partea lui Ion Ivan, de la Asociaţia Filatelică Dunărea", a declarat Ionel Balcan, CS „Orizont 64" Brăila.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările