Brăila

articolul anterior articolul urmator

Concurs cu utilitate practică pentru elevii de gimnaziu şi cei de liceu: cum să acorzi primul ajutor şi să transporţi o persoană rănită

0
4 Jun 2019 18:39:19
Autor: Valentin Trufasu
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

Marţi, 4 iunie 2019, Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila, cu sprijinul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Brăila, a organizat, la Colegiul Tehnic „Constantin D. Neniţescu”, faza interjudeţeană a concursului şcolar cu tematică de protecţie civilă „Cu viaţa mea, apăr viaţa”.

În competiţie au participat echipele de gimnaziu şi cele de liceu care au câştigat faza judeţeană din judeţele Buzău, Vrancea şi Brăila.

Concursul a constat în desfăşurarea unei probe teoretice de verificare a cunoştinţelor acumulate prin parcurgerea unei tematici specifice şi unei probe practice-transportul asistat al unui accidentat aşezat pe targă pe distanţa de 50  de metri.

”Prin organizarea acestui concurs se urmăreşte dezvoltarea capacităţii de percepţie a protecţiei civile ca ansamblu de activităţi cu caracter exclusiv umanitar, cunoaşterea şi aprecierea factorilor de risc potenţial generatori de situaţii de urgenţă sau dezastre la care este expusă comunitatea din care fac parte, adoptarea comportamentului adecvat şi cunoaşterea modului de acţiune în cazul iminenţei producerii sau al apariţiei unei situaţii de urgenţă ori dezastru şi dezvoltarea atitudinii de solidaritate şi de implicare voluntară în acţiunile de prevenire şi de intervenţie în situaţii de urgenţă sau dezastre”, a declarat colonelul Ştefan Stoian, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Brăila.

După parcurgerea probelor de concurs, clasamentului a fost următorul:

Nivel gimnazial:

Locul I – Şcoala Gimnazială „Radu Tudoran” Brăila;

Locul II – Şcoala Gimnazială „Alexandru Vlahuţă” Gugeşti, Vrancea;

Locul III – Liceul Teoretic Pogoanele, Buzău.

Nivel liceal:

Locul I – Colegiul Tehnic „Constantin D. Neniţescu” Brăila;

Locul II – Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” Focşani, Vrancea;

Locul III – Liceul Tehnologic Pătârlagele, Buzău.

Echipajele clasate pe locurile I, vor participa la etapa naţională a acestui concurs care se va desfăşura în municipiul Deva pe timpul vacanţei de vară.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii