Brăila

articolul anterior articolul urmator

Consiliul Judeţean Brăila are de plătit peste 550.000 lei pentru deszăpezirea făcută până acum pe drumurile judeţene

0
20 Jan 2017 11:30:41
Autor: Florentin Coman
FOTO Florentin Coman
FOTO Florentin Coman

Operaţiunile de deszăpezire făcute până acum pe drumurile judeţene vor costa Consiliul Judeţean peste 550.000 lei (5,5 miliarde lei vechi n.n.). Suma exactă pe care CJ va trebui să o plătească firmei “Tancrad” SRL Galaţi, cu care are contract pe acest domeniu, va fi cunoscută după ce se va verifica exact tot ce s-a făcut în teren.

“După prima şi a doua deszăpezire am ajuns undeva la 5,5 miliarde lei vechi cu tot cu TVA, dar deocamdată e o sumă orientativă. Eu o să cer documente de la Tancrad referitor la numărul de ore lucrate. Ştiu că au avut şi GPS-uri pe utilajele respective, aşa că o să vreau şi în format electronic graficul de pe GPS a tuturor utilajelor, ca să putem face o comparaţie, în ce interval de timp s-a mişcat utilajul, pentru că noi avem notat pe hârtie, dar vreau să verificăm”, a declarat preşedintele CJ, Francisk Chiriac, în cadrul unei conferinţe de presă.

Chiriac a mai spus că, după cum au decurs lucrurile în timpul viscolului, s-a convins că pe viitor trebuie acţionat mai bine în ceea ce priveşte cosirea ierbii de pe marginea şoselelor, aşa încât să nu se mai formeze troiene pe partea carosabilă fiindcă zăpada transportată de pe câmp de rafalele de vânt rămâne blocată în tufişurile de pe margine.

“Cele mai multe dopuri de zăpadă s-au făcut acolo unde iarba nu a fost tăiată. Luăm în calcul ca drumurile judeţene să fie curate, toamna viitoare, atunci când va începe sezonul rece. Acostamentul drumului judeţean să fie tăiat uniform pentru ca în momentul în care viscoleşte să poată trece de pe o parte pe alta a drumului, iar zăpada să rămână pe câmp pentru că este în beneficiul agricultorilor, nu al drumarilor. Mai iau în calcul un aspect, dar trebuie să verificăm posibilităţile legale. Să achiziţionăm nişte parapeţi antizăpadă şi să putem monta acolo unde ştim că sunt zonele cele mai afectate, unde se fac dopurile în fiecare an. Dacă le-am monta, am mai stopa din acest fenomen de vălurire şi punere de zăpadă pe drumurile judeţene”.

Citiţi şi


 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii