Brăila

articolul anterior articolul urmator

Controale la fermieri pentru prevenirea incendiilor la recoltarea cerealelor.  Ce obligaţii au producătorii agricoli în această perioadă

0
19 Jun 2019 16:17:47
Autor: Valentin Trufasu
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

Inspectorii Serviciului de Prevenire al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Brăila verifică respectarea normelor de prevenire a incendiilor la societăţile agricole şi asociaţiile de profil de pe raza judeţului Brăila care recoltează cerealele păioase.

Majoritatea incendiilor de lanuri sunt generate de neglijenţa umană  sau  de defecţiunile tehnice care pot apărea la maşinile şi utilajele agricole, care trebuie revizuite din timp, înlăturându-se defecţiunile care ar putea provoca incendii.

”Reprezentanţii ISU recomandă ca înainte de a intra în campania de recoltare a cerealelor, toate maşinile şi motoarele cu combustie internă, precum şi autovehiculele specializate, să fie verificate de către persoana responsabilă cu atribuţii privind apărarea împotriva incendiilor de la nivelul fiecărui operator economic”, explică colonelul Ştefan Stoian, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Brăila.

Pe timpul recoltării trebuie să se urmărească ca lanurile de grâu să fie izolate faţă de drumurile rutiere, fondul forestier şi căile ferate prin executarea unor fâşii de protecţie de pe care s-au eliminat materialele vulnerabile la foc şi vegetaţia.

De asemenea, pentru evitarea aprinderii accidentale a păioaselor, punctele de alimentare cu carburanţi a utilajelor agricole trebuie amplasate în afara terenurilor cu păioase, unde vor funcţiona remize dotate cu stingătoare, mături, lopeţi, nisip şi rezerve de  apă.

În perioada coacerii şi până la terminarea recoltării cerealelor se interzic fumatul, iluminatul cu flacără deschisă sau folosirea sub orice formă a focului deschis în lanuri, pe arii, mirişti, la locurile de depozitare a paielor, în apropierea vehiculelor cu păioase, în apropierea maşinilor situate în parcurile de pe câmp, la depozitele şi punctele de alimentare cu carburanţi, la o distanţă mai mică de 100 metri, iar în aceste locuri se vor instala tăbliţe cu inscripţia “Fumatul interzis!”

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii