Brăila

articolul anterior articolul urmator

Copil de 10 ani surprins de poliţişti în timp ce conducea un tractor cu remorcă neînmatriculat pe drumurile publice

0
10 Sep 2019 14:16:35
Autor: Valentin Trufasu
Foto: agrointel.ro
Foto: agrointel.ro

Surpriză pentru poliţiştii de la Rutieră. Aceştia au constatat, în urma unui control de rutină în trafic, că un copil de 10 ani conducea un ansamblu de vehicule, compus dintr-un tractor şi o remorcă, pe raza unei localităţi din judeţul Brăila.

Sâmbătă, 7 sepmtembrie, la ora 19,00, poliţiştii din cadrul postului de Poliţie comunal Şuţeşti au oprit, pe raza satului Maraloiu, comuna Grădiştea, un ansamblul de vehicule, compus din tractor şi o remorcă, care nu aveau plăcuţe de înmatriculare.

”Poliţiştii au avut surpriza ca, de la volanul tractorului, să coboare un minor de 10 ani, din satul Maraloiu, comuna Gradiştea.În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că, anterior depistării, în jurul orei 15,00, tatăl minorului în cauză, în vârstă de 47 de ani, i-ar fi încredinţat ansamblul de vehicule unui localnic de 23 de ani, acesta conducându-l pe drumurile publice din localitate, deşi nu deţine permis de conducere corespunzător conducerii ansamblului rutier menţionat”, a declarat subinspectorul Laura Belciugan, purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila.

În aceeaşi zi, în jurul orei 18,00, bărbatul i-ar fi încredinţat ansamblul rutier copilului pentru a-l conduce pe drumurile publice. 

Poliţiştii au deschis un dosar penal în acest caz pentru conducere pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat, încredinţarea unui vehicul pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care se ştie că nu posedă permis şi conducerea unui vehicul fără a deţine permis de conducere sau deţine un permis necorespunzător categoriei.   

Poliţiştii atrag atenţia proprietarilor de vehicule să fie responsabili şi să fie atenţi cui le încredinţează spre conducere, întrucât pericolul la care sunt supuşi participanţii la trafic în astfel de situaţii este foarte mare.

Totodată, le reamintesc acestora că, în conformitate cu prevederile Codului penal, încredinţarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că nu deţine permis sau acesta este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.  

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii