Brăila

articolul anterior articolul urmator

Crima interlopă din oraşul cuţitarilor: bărbat ucis pe stradă de acelaşi agresor care-l bătuse cu câteva ore mai devreme. Prima sentinţă a judecătorilor

13
16 Dec 2019 12:44:58
Autor: Valentin Trufasu
Investigatori cercetând locul crimei FOTO Adevărul
Investigatori cercetând locul crimei FOTO Adevărul

Bărbatul care a comis crima fusese amendat de poliţişti cu doar câteva ore înainte pentru tulburarea liniştii publice. Criminalul îl bătuse cu sălbăticie pe cel căruia urma să-i curme viaţa în aceeaşi zi.

Tribunalul Brăila l-a condamnat, pe 28 noiembrie, pe Costel Militaru, un bărbat de 38 de ani din Brăila, la 12 ani de închisoare pentru omor. Judecătorii au stabilit ca bărbatul să îi plătească soţiei victimei daune materiale de 20.000 lei şi daune morale de 2.000 euro, punându-i sechestru pe bunuri pentru a garanta achitarea daunelor. Decizia instanţei nu este definitivă. Crima s-a petrecut în Brăila, oraş care s-a ales în ultimii ani cu infamul renume de "oraş al cuţitarilor".

Costel Militaru, zis "Miros", şi victima sa, Mihai Stănică, cunoscut în mediul interlop drept “Budală”, au locuit în cartierul Brăiliţa, iar de-a lungul timpului între cei doi s-a creat o stare conflictuală. Pe 25 noiembrie 2018, victima l-a insultat pe un bărbat pe stradă, iar Costel Militaru i-a administrat o corecţie fizică, alături de alte două persoane.

Concubina lui Stănică a sunat la Poliţie, care i-a amendat pe toţi cei implicaţi pentru tulburarea liniştii publice. Câteva ore mai târziu, Costel Militaru şi Mihai Stănică s-au întâlnit din nou la intersecţia străzilor Dumbrava Roşie şi Valea Călugărească din Brăila, iar între cei doi a reizbucnit conflictul, de data aceasta mult mai violent.

Costel Militaru i-a aplicat victimei o lovitură cu cuţitul în zona toracelui anterior stâng, creându-i o rană profundă. Bărbatul înjunghiat a încercat să se îndepărteze, ba chiar să riposteze cu un cuţit pe care îl avea asupra sa, însă după câţiva metri a căzut în spaţiul verde de lângă imobilul situat pe strada Dumbrava Roşie nr. 161, unde a decedat.

După agresiune, atacatorul a pătruns într-un imobil de pe strada amintită, unde proprietarul îi permitea să locuiască într-o baracă, şi a ascuns arma crimei sub o placă din beton. A fost arestat la scurt timp şi le-a povestit apoi anchetatorilor cum a comis crima.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

13 Comentarii

Vasile Preda
16.12.2019, 13:14:26

Crima a devenit un fel de contravenție. Faci câțiva ani și gata, scapi.

+6 (6 voturi)
Ovidiu Olariu
16.12.2019, 14:23:28

Sentinte, pentru toate gunoaiele, asa, cum se dau in Romania ! De retinut: "Tribunalul Brăila l-a condamnat, pe 28 noiembrie, pe Costel Militaru, un bărbat de 38 de ani din Brăila, la 12 ani de închisoare pentru omor" ! Mai ramane sa aflam dupa cat timp va fi eliberat acest criminal, conditionat, inainte de termen, ca urmare a faptului ca, in penitenciar, a dovedit si fost apreciat ca a avut o "buna purtare" !: Inchisoare pe viata, pentru toti criminalii, ca sa se sature de crime !

+5 (5 voturi)
Mihai Popescu
16.12.2019, 13:47:50

Dar se mai aude de ceva bun in tara asta ? S-a mai construit ceva s-a mai dezvoltat ceva inafara de crima si furt ? Pe vremea lu' nea Nicu se tot vorbea de locuinte construite, uzine si fabrici deschise dar acum auzim numai de tot felul de nenorociri.

+6 (6 voturi)
Dan Petru
16.12.2019, 13:56:38

Mdeh, prin alte locuri zicea mersi daca scapa de streang si lua "pe viata" de petrecut intr-o parnaie in care nu exista nici "conditii" si nici "drepturi". Da' asta nu se poate fiindca nu-i progresist sa izolezi mizeria. Neh, trebuie deversata in societate cat mai repede. C-asa e la progresist acasa. Arunca rahatu' pe geam.

+2 (2 voturi)
mihai radu
16.12.2019, 14:06:19

Dle ziarist,Braila a fost dintotdeauna raiul cutitarilor,nu din ultima vreme,iar Brailita este un fel de Ferentari,cititi Codin al lui Panait Istrati !

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (13)

Modifică Setările